Datum: 21-10-2021 - 03:35
28
sep
'20
Volleybal: NOVO verslaat wederom jeugdig Inter Rijswijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Volleybal: NOVO verslaat wederom jeugdig Inter Rijswijk.

Het vlaggenschip van NOVO is dit jaar gestaagd van start gegaan. Bij de eerste training ontmoette oude bekende elkaar bij NOVO en de eerste wedstrijd zorgde direct voor 5 punten voor een het ervaren team. Dit seizoen keert 'Stoker' Rob van Daalen weer terug bij NOVO. Jaren geleden heeft Van Daalen langere tijd zijn volleybal vaardigheden getoond in de de oude vertrouwde Nortghohal. Nu keert hij terug als trainer/ coach,...

waar hij nu leidinggeeft over heren waar hij ooit nog zelf mee in het veld stond. Daarnaast komen dit jaar Niels Botman en Bart de Koning weer uit voor het eerste, waarmee het team de ervaring heeft uitgebreid.

Helaas kon Van Daalen de eerste krachtmeting van zijn team niet ervaren wegens ziekte, maar in de derde divisie is het een gewoonte geworden om op een vrijdagavond in Rijswijk een getalenteerd jong team van Inter Rijswijk te treffen. Dit jaar dubbelt waarschijnlijk de gemiddelde leeftijd van NOVO dat van het derde team van Inter Rijswijk. Ieder jaar is het ook een treffen van talent en ervaring. De eerste wedstrijd van het seizoen van NOVO liet blijken dat de ervaring kan overwinnen. In een hele rustige zaal met voldoende richtlijnen wist NOVO vanaf het begin weerstand te bieden tegen slimme services en harde aanvallen.

NOVO liet Inter Rijswijk in de eerste set terugkomen van een 6 punten voorsprong, maar wist deze set te winnen met 23-25. Ook in de tweede set liep het gelijk op, maar met een sterke service serie van Jeroen van Eijk nam NOVO de set mee met 20-25. De derde en vierde set liepen gelijkwaardig op, waarbij Bart de Koning aan het einde van de vierde set met 5 straks services het verschil wist af te maken.

Aanstaande woensdagavond om 21:00 komen de vrienden van Waterlanders uit Nieuwkoop over de vloer op Sportpark Duinwetering. Waarna de heren van NOVO gelijk zaterdag om 15:30 het derde team van US uit Amsterdam tegenkomen.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.