Datum: 21-10-2021 - 04:39
17
sep
'20
Transportbus vol met gestolen fietsen, waaronder uit Noordwijk, onderschept.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Transportbus vol met gestolen fietsen, waaronder uit Noordwijk, onderschept.

Op woensdag 2 september werd de politie Haarlemmermeer getipt door een verzekeringsdeskundige dat een gestolen e-bike een track en trace signaal gaf op de autosnelweg A4. Een nadere zoektocht leerde dat het signaal afkomstig was uit een busje met een Pools kenteken....

In het busje stonden nog 8 e-bikes, welke bij onderzoek uiteindelijk allemaal van diefstal afkomstig bleken. De bestuurder is aangehouden. Hij verklaarde eigenaar te zijn van een transportbedrijf en in opdracht van een andere man de fietsen over te brengen naar Polen. Hij had daarvoor ook de nodige documenten. De verzender is niet achterhaald kunnen worden. 

De fietsen zijn allemaal geretourneerd naar de rechtmatige eigenaren, woonachtig onder meer in Noordwijk,  Delft en Nootdorp. De fietsen bleken alle kort voor het transport te zijn gestolen.  

De laatste weken zijn er vele fietsen gestolen in Noordwijk, vooral uit schuurtjes en tuinen. Een aantal fietsen zijn in Noordwijk terug gevonden. Deze fietsen worden vaak ‘koudgezet’. Dit koudzetten gebeurt vaak in slopjes, brandgangen, doodlopende straten of andere afgelegen plaatsen.

Een aantal fietsen zijn in Noordwijk op deze manier terug gevonden. De Politie Noordwijk zoekt de rechtmatige eigenaren hiervan. Op de Facebook pagina van de Politie Noordwijk kunt u foto’s vinden van de gevonden fietsen.

Bij deze een aantal tips:

- Zet uw fietsen altijd vast aan een vast voorwerp met bijvoorbeeld een extra (kabel)slot.

- Doe schuur- en poortdeuren op slot. Maak het ze niet te makkelijk!

- Ziet u op een afgelegen plek fietsen staan zoals op de foto? Meld dit dan via 0900-8844.

- Is onlangs uw fiets toch gestolen? Doe dan zo snel mogelijk aangifte. Dit kan ook via internet. Zorg dat u framenummers paraat heeft en het liefst met een foto!

Ziet u iemand in de weer met (afgesloten) fietsen? Bel dan direct 112!

Zelf checken of een fiets als gestolen staat gesignaleerd? Check via https://fdr.rdw.nl/ dit lukt alleen als er aangifte is gedaan en het frame /chip nummer staat gesignaleerd.

Is er geen indicatie dat een fiets gestolen is en gaat het om oude fietsen of fietswrakken doe dan melding bij uw gemeente.

Bron: Politie

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.