16
sep
'20
Welzijn en Geluk in Noordwijk, stem nu op de beste ideeën.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Welzijn en Geluk in Noordwijk, stem nu op de beste ideeën.

Sinds de jaren 60 van de vorige eeuw is veel onderzoek verricht naar de vraag wat mensen gelukkig maakt. Dit is geen eenvoudige vraag omdat veel factoren een rol spelen en geluk niet voor elke persoon hetzelfde is...

Er zijn diverse factoren gevonden die bovengemiddeld bijdragen aan het geluk. Deze zijn: sociale contacten, bijdragen aan het welzijn van anderen, regie over het leven, een redelijk inkomen en politieke en economische vrijheid.

Nederlanders behoren tot de top 5 van de gelukkigste mensen ter wereld. Dit hangt samen met de goede rechtszekerheid, burgerrechten, vrijheid en pluriformiteit van onze samenleving.

De gemeente wil actief gaan bijdragen aan het geluk van Noordwijkers. Dit doen we door 4 speerpunten centraal te stellen in het welzijnsbeleid, namelijk Verbinden, Bijdragen, Regie over het leven en de Ondersteuning van kwetsbare personen.

Vier werkgroepen gaan aan de slag om hier invulling aan te geven. Denkt u mee?

Stemfase: Laat uw voorkeur weten door te stemmen op de beste ideeën! Klik hier om te stemmen op uw voorkeur. Stemmen kan tot 30 september 2020.

Per onderdeel (Verbinden, bijdragen, etc.) kunt u op 3 ideeën stemmen door op het duimpje te klikken. Als u dat wilt kunt u in een reactie aangeven waarom u een idee belangrijk vindt.

Klik hier om de uitgangspunten ‘Welzijn en Geluk in Noordwijk’ te lezen.