Datum: 28-09-2021 - 09:50
18
sep
'20
VR Experience en voorlezen tijdens Kinderboekenweek.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

VR Experience en voorlezen tijdens Kinderboekenweek.

Tijdens de Kinderboekenweek (30 september tot en met 11 oktober) organiseert Bibliotheek Bollenstreek verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van geschiedenis. Onder het motto En toen? kunnen kinderen terug in de tijd...

en maken ze een sprong naar de toekomst. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken!

Voorleesmiddagen
Op 30 september en 7 oktober van 14.30 - 15.30 uur is er in de vestigingen Noordwijk, Oegstgeest en Voorhout een Voorleesmiddag. Kinderen kunnen een spel spelen op de multitouchtafel, luisteren naar een verhaal over communicatie en een kleurplaat maken met augmented reality. Met een speciale app kan elke ingekleurde pagina gescand worden met een smartphone om de tekening tot leven te brengen. Meedoen is gratis. Ouders en/of begeleiders moeten zich vooraf aanmelden via www.bibliotheekbollenstreek.nl. Kinderen hoeven zich niet aan te melden.

VR Workshops
In de workshop 
Van Rooksignalen tot Whats-app bouwen kinderen van 9 t/m 12 jaar aan een MediaMuseum en richten ze een expositie over media in de toekomst in. Ze leren hoe je een virtueel museum bouwt en deze tot leven wekt met code. Spelenderwijs leren ze van alles over nieuwe en oude media en ook nog over 3D ontwerpen en programmeren!

De gemaakte MediaMuseum kunnen op de computer bekeken worden, maar de kinderen kunnen er ook doorheen lopen met een van de Virtual Reality brillen!

De VR workshops zijn op 30 september en 7 oktober van 15.00-16.00 uur in meerdere vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek. De kosten zijn voor leden €5,00 en voor niet-leden €7,50. Kaartjes zijn te koop op www.bibliotheekbollenstreek.nl. Hier is ook een overzicht te vinden van alle activiteiten tijdens de Kinderboekenweek.

Leesplezier
De Kinderboekenweek is een prachtig moment om kinderen te activeren rond het lezen van kinderboeken. Ze leren zich concentreren en verdiepen en het thema van dit jaar nodigt ze uit om dingen met kinderboeken te gaan doen. We prikkelen fantasie en nieuwsgierigheid door tijden van lang, heel lang en superlang geleden te laten leven. De (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de bibliotheek.

Meer in de bibliotheek
De Bibliotheek Bollenstreek biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.  

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.