Datum: 20-09-2020 - 13:17
16
sep
'20
Twee teams van Dirk Noordwijk doen mee aan STEPtember.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Twee teams van Dirk Noordwijk doen mee aan STEPtember.

Dirk Noordwijk doet mee met STEPtember. Met twee teams van 4 leden (allemaal werkzaam bij Dirk Noordwijk) gaan zij de uitdaging aan om 28 dagen lang elke dag minimaal 10.000 stappen te zetten. Elk jaar zamelt STEPtember geld in voor een goed doel. Dit jaar is het goede doel Cerebrale Parese...

Wat is Cerebrale Parese? Cerebrale parese is de meest voorkomende lichamelijke beperking bij kinderen. Soms hebben de kinderen ook een cognitieve beperking. Het is een aangeboren hersenbeschadiging die is ontstaan tijdens de zwangerschap, de geboorte of in het eerste levensjaar. Zuurstofgebrek kan cerebrale parese veroorzaken. Vroeger werd cerebrale parese spasticiteit genoemd. Mensen met cerebrale parese hebben moeite met bewegen, communiceren, zien, eten en leren. Cerebrale parese heeft op iedereen weer een ander effect. Sommige mensen mankeren op het eerste gezicht niets, terwijl anderen 24 uur hulp nodig hebben. Het leven met cerebrale parese is voor velen belastend en moeilijk. Hulp is daarbij onmisbaar.

STEPtember zorgt ervoor dat deze hulp betaald kan worden. En het verschil kan maken voor iemand met cerebrale parese.

Landelijk heeft Dirk 123 filialen, waarvan er in totaal nu 100 teams mee doen. Via de site STEPtember en via een speciale app kunnen alle deelnemers hun voortgang invullen en bijhouden. Dirk van den Broek heeft voor alle ‘Dirk’deelnemers de inschrijfkosten betaald. Via de Website van STEPtember kunt u ook doneren of registeren om mee te doen. Onderling houden de teams van Dirk natuurlijk ook hun stappen bij, op dit moment gaat het filiaal van Stevensbloem Leiden aan kop met een totaal van 720.491 stappen tot nu toe en is er in totaal al 224.000 euro opgehaald door alle teams.

Uiteraard zoeken de teams van Dirk Noordwijk sponsoren, dit willen zij aan de Dirk klanten vragen. Bij de emballage staat een bak waar men de statiegeld bonnetjes in kan deponeren om de teams te helpen een mooi bedrag binnen te halen. 

De teamleden van Dirk Noordwijk zijn: Aad van der Zalm (supermarktmanager), Arnold Perdok (afdmanager), Mike Armitage (afdmanager), Gerrie van Hek (bakkerijspecialist), Heleen Nijgh (bakkerijmedw), Marcel Lüling (verkoopmedw), Marcel vd Plas (versmedw), Irene Brederode (bakkerijmedw).

De redactie van BlikOp Noordwijk houdt u op de hoogte van de voortgang. Begin oktober zal er een samenvatting geplaatst worden met de uiteindelijke stand van alle stappen en het ingezamelde geld. 

Foto’s: BON Film: Flashlight Fotografie