11
sep
'20
Gerben van Duin voorgedragen als wethouder in gemeente Nieuwkoop
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Gerben van Duin voorgedragen als wethouder in gemeente Nieuwkoop

Gerben van Duin is onlangs gevraagd voor de functie van wethouder in de gemeente Nieuwkoop voor de periode tot aan de verkiezingen van maart 2022. Deze vacature is ontstaan omdat de wethouder van de lokale partij Natuurlijk Nieuwkoop door persoonlijke omstandigheden is afgetreden. Na ampel beraad heeft hij besloten ja te zeggen tegen deze bij hem passende uitdaging...

Het is niet geheel toevallig dat hij door de gemeente Nieuwkoop werd benaderd voor deze functie. Van Duin is al geruime tijd als adviseur actief in deze gemeente voor het opstellen van een vitaliteitsakkoord vanuit de missie een bijdrage te leveren om de samenleving te stimuleren meer te bewegen en gezonder te leven. Vanuit deze rol heeft hij kennis gemaakt met Nieuwkoop; met de gemeentelijke organisatie, college en raad en ook met verenigingen, bedrijven en tal van maatschappelijke organisaties. Met zijn positieve inbreng heeft hij de aandacht getrokken van het college en de raad. Zijn voordracht wordt dan ook breed ondersteund.

Naar verwachting zal de gemeenteraad van Nieuwkoop in de vergadering van 1 oktober a.s. instemmen met de benoeming van Gerben van Duin tot wethouder. Dit betekent dat zijn raadslidmaatschap voor PUUR stopt, aangezien beide functies juridisch en praktisch niet te combineren zijn.

PUUR feliciteert Gerben van Duin van harte met de voordracht om wethouder van Nieuwkoop te worden. We zijn trots dat een lid van PUUR vanwege zijn deskundigheid en ervaring gevraagd wordt om elders wethouder te worden. We weten ook dat hij niet verloren gaat voor onze partij. Waar mogelijk blijft hij zich inzetten voor PUUR en ons ondersteunen tot aan de verkiezingen van 2022 en daarna. Daarnaast beseffen we ons ook dat de ervaringen die hij opdoet bij een andere gemeente met 13 kernen heel waardevol is, niet alleen voor PUUR, ook voor de gemeente Noordwijk.