Datum: 25-09-2021 - 23:44
10
sep
'20
Noordwijk gaat alle openbare toiletten in de gemeente vermelden in de HogeNood App.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Noordwijk gaat alle openbare toiletten in de gemeente vermelden in de HogeNood App.

In 2018 werd er in de toenmalige gemeente Noordwijkerhout door NZLokaal al om aandacht gevraagd om gebruik te maken van de HogeNoodApp. Via deze App kunnen alle openbare toiletlocaties worden geregistreerd en vervolgens (her)kenbaar worden gemaakt door de ingang van deze locaties te voorzien van een daarbij horende sticker. Naar aanleiding van een Motie van het CDA....

ingediend op de begrotingsvergadering van november 2019, inzake openbare toiletvoorzieningen binnen de gemeente Noordwijk,, is voorgesteld om alle openbaar toegankelijke toiletten binnen de gemeente Noordwijk te vermelden in de HogeNood App.

Het college van B&W stemt daar nu mee in en wil de kosten voor de deelname aan de App betalen uit het budget onvoorzien structureel en dit beslispunt wordt tijdens de najaarsnota ter besluitvorming voorgesteld aan de raad.

In Noordwijk hebben de volgende locaties een openbare toiletvoorziening aangemeld staan in de Hoge Nood App: Tankstation Shell aan de Beeklaan, Tankstation Texaco rotonde Gooweg/Nieuwe Offemweg, Dirk van den Broek supermarkt Noordwijk-Binnen, In de Hoofdstraat Noordwijk aan Zee bij de Hema, De Smaakmaker en Presso, en Hotel Huis ter Duin.

In Noordwijkerhout zijn op dit moment 5 locaties en in De Zilk is er 1 locatie beschikbaar met een openbare toiletvoorziening: In het gemeentehuis, ontmoetingscentrum Puyckendam, de Vomar Supermarkt in de Victorwijk, het Esso tankstation aan de 's Gravendamseweg en in De Zilk bij Speeltuin De Duinrand.

Deze openbare toiletvoorzieningen deze zijn allemaal gratis of tegen betaling beschikbaar tijdens openingstijden. Er is tevens een openbaar urinoir beschikbaar op de Zeestraat bij evenementen in het centrum van Noordwijkerhout.

Foto website: HogeNood App

 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.