Datum: 23-10-2021 - 15:46
09
sep
'20
Bruidspaar Zuidhoek-van Wetten 60 jaar getrouwd.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Bruidspaar Zuidhoek-van Wetten 60 jaar getrouwd.

De heer en mevrouw Zuidhoek-van Wetten waren op 27 augustus jl. 60 jaar getrouwd. Vandaag kwam burgemeester Wendy Verkleij het bruidspaar van harte feliciteren met een prachtige bos bloemen. Mevrouw Zuidhoek woont sinds vijf jaar in De Wilbert in Katwijk, dus daar werd het bezoek dan ook afgelegd....

De heer en mevrouw Zuidhoek hebben elkaar leren kennen tijdens de kermis in Noordwijkerhout. Mevrouw zat met haar ouders in 't Wapen van Noordwijkerhout (van eigenaar Klaas van Toonen), meneer was met zijn broer vanuit Noordwijk naar de kermis en zag mevrouw daar zitten. Daar wilde hij wel werk van maken! Mevrouw had een zus wonen in Noordwijk, en zij zorgde er voor dat er een briefje bij meneer in de bus werd gedaan met de vraag om elkaar weer te ontmoeten. En zo geschiedde. In het huwelijk werden er drie kinderen geboren, twee zoons en een dochter. Ondertussen zijn ze ook gezegend met 8 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.

Meneer is een echte 'Binder' en woont nog steeds in Noordwijk. Elke dag bezoekt hij zijn vrouw in De Wilbert. Naast de bezoekjes heeft meneer als hobby postduiven, momenteel heeft meneer zo'n 40 duiven in de tuin. De duiven gaan o.a. naar België en Frankrijk. Een aantal keer is hij daar in Noordwijk kampioen mee geweest. Hij doet alles nog zelf, koken, huishouden en boodschappen. Meneer Zuidhoek heeft 40 jaar bij Akzo Nobel gewerkt, waarvan 35 jaar als productiechef. Na zijn pensioen werd zijn vrouw ziek, hij heeft haar nog 15 jaar zelf thuis verzorgd tot het echt niet meer ging. Mevrouw is toen verhuisd naar De Wilbert.

Mevrouw Zuidhoek werkte voor het trouwen als hulp in de huishouding. Zij is geboren en getogen in Noordwijkerhout. Ze kwam uit een groot gezin met 10 kinderen waarin wielrennen een grote rol speelde. Eén broer, Arie van Wetten, heeft zelfs mee gereden met de Tour de France. Mevrouw hield zelf van zwemmen en fietsen. Meneer kwam eens met zijn motor vanuit Haarlem langs Aerdenhout waar mevrouw werkte, en zij heeft vanuit Aerdenhout op haar fiets achter de motor aangereden terug naar huis. Hard fietsen kon ze wel!

Na het trouwen is mevrouw voor het gezin gaan zorgen. Toen de kinderen nog kleiner waren gingen de vakanties naar zomerhuisjes op de veluwe, deze huisjes waren van (toen nog) de Sikkens. In de weekenden kwam meneer dan ook naar het zomerhuisje. Toen de kinderen uitgevlogen waren zijn meneer en mevrouw gaan reizen. Camperreizen door Canada, rondreizen door Indonesië en Thailand, ze hebben aardig wat van de wereld gezien.

Op de trouwdag zelf, op 27 augustus, is er gebak getrakteerd op de afdeling waar mevrouw Zuidhoek woont. Afgelopen zondag is de familie gaan eten bij 't Wapen in Noordwijkerhout, de plek waar ze elkaar ook hebben leren kennen. 

De redactie van Blik Op Noordwijk feliciteert het bruidspaar nogmaals van harte met hun 60-jarig jubileum!

 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.