Datum: 27-09-2021 - 06:37
03
sep
'20
VoorleesExpress tijdens Zomerbieb in Bibliotheek Noordwijk succesvol afgesloten.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

VoorleesExpress tijdens Zomerbieb in Bibliotheek Noordwijk succesvol afgesloten.

De VoorleesExpress ondersteund gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar die moeite hebben met taal. Normaal gesproken bezoeken de vrijwilligers de gezinnen thuis om samen te lezen, voor te lezen en taalspelletjes te doen, maar tijdens de zomervakantie heeft de Bibliotheek het anders aangepakt,...

de kinderen kwamen naar de bibliotheek! ‘Wij voelden ons genoodzaakt iets te bieden aan kinderen die bij ons op de wachtlijst staan. Wegens de coronacrisis lopen wij vertraging op en kans dat de taalachterstanden groter worden is heel aannemelijk. Dankzij steun van de gemeente Noordwijk en tomeloze inzet van onze enthousiaste vrijwilligers is het gelukt en hebben wij deze zomer in 3 weken 9 ‘lessen’ aan kunnen bieden, iedere dag een ander thema. De kinderen kwamen met veel plezier en de ouders waren ontzettend blij met dit aanbod’, aldus Elvira Vis, projectleider VoorleesExpress.

Donderdag 27 augustus was de laatste dag en kregen de kinderen het boek Woeste Willem cadeau, dankzij de donatie van Boekhandel Grimbergen uit Lisse. De boeken werden juichend in ontvangst genomen.

Ook vrijwilliger worden bij de VoorleesExpress? Neem contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.