Datum: 28-09-2023 - 03:51
05
sep
'20
Agenda Palliam: Lezing over 'De kracht van aandacht' en workshop 'Leer je levensverhaal schrijven'.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Agenda Palliam: Lezing over 'De kracht van aandacht' en workshop 'Leer je levensverhaal schrijven'.

Op vrijdag 11 september om 19.30 uur zal pastor/diaken Walther Burgering bij Palliam komen vertellen over zijn tijd als studentenpastor in Leiden. Om de studenten bij te staan in hun zoektocht door het leven, kon hij ze vooral tijd en aandacht geven. Plus zijn kennis van de rijke bronnen uit de Rooms-Katholieke traditie. Hem viel het op dat tijdens hun studietijd...

heel wat levensbepalende ervaringen plaatsvinden. Hoe duid je die? Hoe ga je om met groot verlies? Waar is God in mijn leven? En, wie ben ik nu eigenlijk écht? Vragen waarop studenten een antwoord zoeken en waarbij hij behulpzaam kon zijn om het begin van een antwoord te vinden. Walther heeft bij zijn afscheid als studentenpastor in juli van dit jaar een boek uitgegeven waarin hij 12 collega’s interviewt over hun werk. Alle gesprekken stellen het levensbeschouwelijk perspectief centraal als andere kijk op de wereld van studenten én van het hoger onderwijs.

Dit levert een aaneenschakeling van mooie levensverhalen op over deze weinig beschreven wereld. Walther zal als rasverteller in deze P-talk zijn rijke ervaringen delen. Inschrijven kan bij www.palliam.nl. Deze avond wordt gehouden aan de Nieuwe Zeeweg 75 in Noordwijk en duurt tot 21.30 uur. Het aantal deelnemers aan de lezing is vanwege de regels van het RIVM beperkt.

LEER JE LEVENSVERHAAL SCHRIJVEN MET EVA BURGERS Wanneer je altijd al je levensverhaal op papier hebt willen zetten, dan is dit je kans. Op vrijdag 11 september start bij Palliam een vierdelige schrijfworkshop met de bekende Katwijkse schrijfster Eva Burgers. Eén van de opvallendste schrijftrends van dit moment is de autofictie. Dat is een levensverhaal waarin werkelijk gebeurde feiten zijn vermengd met allerlei verzinsels. Leugens, zo je wilt. In deze workshop leer je hoe je over een bepaalde periode uit je leven of een voorval kunt schrijven. Wat je allemaal niet meer weet (of niet wilt weten) vul je aan met je eigen verbeelding.

Het resultaat is een spannende wereld die dichtbij de realiteit ligt. Het opheffen van de barrière tussen werkelijkheid en fictie, tussen autobiografie en roman is een ontdekkingstocht naar de levensvragen in jezelf. Eva Burgers, bekend van een tiental spannende jeugdthrillers en een crimineel TV-format voor RTL, zal je helpen om een soepel lezend verhaal te maken waar je trots op bent. En, dat je misschien wel ooit als boek gaat uitgeven.

De workshop is verder op vrijdag 16 oktober, 13 november en 11 december en wordt steeds van 9.30 tot 12.00 uur gehouden aan de Nieuwe Zeeweg 75 in Noordwijk. Inschrijven kan bij www.palliam.nl

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.