Datum: 27-09-2023 - 17:21
26
aug
'20
Stormschade zomerstorm Francis. (update 19.30 uur foto's)
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Stormschade zomerstorm Francis. (update 19.30 uur foto's)

Gisteravond rond kwart voor negen kwam er een melding binnen van gevaarlijk loshangende takken op de Vogelaarsdreef. De brandweer van Noordwijkerhout kwam ter plaatse met vlak erna de ladderwagen van Lisse...

Met de kettingzaag zijn de grote loshangende takken afgezaagd. De brandweer zorgde ter plaatse dat het verkeer doorgang kon vinden. 

Ronde dezelfde tijd was er een melding in de Prins Bernhardstraat bij het huis van Alex Wielders. Een openstaand raampje was door de wind weg gewaaid en op de serre terecht gekomen. De brandweer van Noordwijk kwam ter plaatse.

Rond kwart over 2 vanmorgen kwam er een melding van grote takken op de Duinwetering. Om kwart voor 5 konden ze naar de Stijntjesduinstraat voor losgeslagen materiaal (steiger) en om half 7 naar de Beethovenweg voor een omgewaaide boom. De brandweer heeft er voor gezorgd dat alles opgeruimd en/of veilig gesteld werd.

Rond 10.45 is de brandweer ter plaatse geweest bij 's Heerenloo Willem van den Bergh. Op de toegangsweg zijn er een aantal grote takken weggezaagd die voor gevaar konden zorgen.

Daarna heeft de redactie van BON een poging gewaagd om foto's te maken op het strand. Dat was een uitdaging!

Vanmiddag waren er meldingen op de Van de Mortelstraat, Quarles van Uffordstraat en Duinweg. Bomen en raampjes moesten het ontgelden in de storm.

Heb je foto's van stormschade? Stuur ze in naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor plaatsing op de nieuwswebsite.

Foto's: BON, Mw. Kuijper en Flashlight Fotografie (Beethovenweg)

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.