Datum: 27-09-2021 - 06:51
16
aug
'20
Brandweer opgeroepen voor kudde koeien (12) in sloot in Noordwijk, dieren genieten van verkoeling door extreme hittegolf.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Brandweer opgeroepen voor kudde koeien (12) in sloot in Noordwijk, dieren genieten van verkoeling door extreme hittegolf.

Een koe in een sloot is niet heel vreemd met deze hitte. Zo luidt het spreekwoord "als er 1 schaap over de dam is volgen er meer". Als het woord schaap veranderd wordt in koe dan kun je zien dat het spreekwoord juist een feit is in Noordwijk. Aan de Kapelleboslaan...

stonden vanmiddag maar liefst 12 koeien in een sloot. Waarschijnlijk was de hittegolf van de afgelopen tijd voor de dieren te warm waarop zij verkoeling zochten. Een voorbijganger zag dit voorval en belde de brandweer. Brandweerlieden kwamen ter plaatse om hulp te bieden.

Uiteindelijk besloot de brandweer dat de kudde lekker in het water kon blijven staan. Er was geen direct gevaar. Zo konden de koeien lekker genieten van hun warme zomerse zwemdag.

Foto/video: Flashlight Fotografie

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.