Datum: 23-09-2020 - 02:00
10
aug
'20
Mark Rutte bezoekt Atlantikwall Museum Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Mark Rutte bezoekt Atlantikwall Museum Noordwijk.

Afgelopen zaterdag heeft Mark Rutte op uitnodiging een privébezoek gebracht aan het Atlantikwall Museum Noordwijk. De minister-president liet zich uitgebreid informeren door het bestuur en de aanwezige vrijwilligers over de totstandkoming van het museum, de verrichte werkzaamheden, de verdere plannen en de grote betrokkenheid van de vrijwilligers. Hij bleek onder de indruk van hetgeen al is bereikt...

en de mogelijkheden om in het Noordwijkse museum mensen en schoolklassen de oorlog te laten ervaren. Voorzitter Victor Salman van het museum is uiteraard buitengewoon verheugd over het bezoek van Rutte: “Dat is een opsteker en een blijk van waardering voor ons museum én voor onze ruim 50 vrijwilligers. Het is heel mooi dat de minister-president in deze drukke en door corona beheerste tijden juist ons museum bezoekt. Tegelijk was op deze tropische dag ons ondergronds gelegen en daardoor koele museum natuurlijk een hele goede keus!”

Zoals bekend volgde Rutte een studie geschiedenis aan Rijksuniversiteit Leiden. Deze achtergrond bleek ook wel tijdens de rondleiding. Daarnaast was het mooi dat hij met alle vrijwilligers een praatje maakte en hiervoor ook uitgebreid de tijd nam. Na afloop van het bezoek werd door Victor Salman als herinnering het boek “Batterij Noordwijk” aan de premier aangeboden.

De woorden van Mark Rutte in het gastenboek zullen alle betrokkenen bij het museum nog verder inspireren: “Genoten van de rondleiding. Dit kan alleen met liefde, vriendschap en doorzettingsvermogen".

Bron en foto's: Atlantikwall Museum