Datum: 20-09-2020 - 13:20
10
aug
'20
Reddingsbrigade waarschuwt ook voor vandaag voor verraderlijke zee!
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Reddingsbrigade waarschuwt ook voor vandaag voor verraderlijke zee!

De reddingsbrigade waarschuwt ook vandaag voor gevaarlijke stroming in zee, waardoor zwemmers in de problemen kunnen komen. Vanwege het mooie weer val het vandaag opnieuw druk worden aan het strand en is er aflandige wind. Ga niet verder dan tot de knieën het water in, is het advies van de reddingsbrigade....

Na overleg met alle hulpverleners op het strand wordt voorlopig de gele vlag gehesen vanaf Scheveningen tot aan Zandvoort. Rond het middaguur is er opnieuw overleg en wordt er besloten of de gele vlag blijft of dat er opgeschaald moet worden naar de rode vlag. Houdt daarom de vlaggen op de posten goed in de gaten! 

Gisteren was een extreem drukke dag voor de Reddingsbrigade (klik hier voor het item op BON). Langs de gehele Nederlandse kust kwamen er zwemmers in de problemen, waarbij in totaal vier mensen zijn overleden. Ook in Noordwijk kwamen er vele mensen in de problemen, de traumahelikopter is ter plaatse geweest om ondersteuning te bieden aan een zwemmer die in moeilijkheden was geraakt.