×

Opmerking

The was a problem converting the source image.
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/13394
09
aug
'20
Noordwijk nieuws blik gevaarlijke zee muien Reddingsbrigade Noordwijk
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

(update) Rode vlag wappert. Reddingsbrigade Noordwijk heeft de handen vol vandaag.

De Reddingsbrigade Noordwijk heeft vandaag de handen vol om zwemmers uit de zee te sturen en uit muien weg te houden....

De rode vlag wappert op alle posten. Dat betekent dat zwemmen verboden is. Vele verhitte strandgangers hebben er geen boodschap aan en duiken zonder op te letten de zee in.

Ondertussen is er een noodmelding verstuurd naar mobiele telefoons waarin wordt opgeroepen dat de rode vlag wappert, dat je tot kniehoogte de zee in mag en aanwijzingen moet opvolgen.

(update):

In Noordwijk zijn vanmiddag door diverse eenheden zoekslagen gemaakt omdat er mogelijk zwemmers werden vermist. Het vliegtuig van de Kustwacht, diverse boten van de KNRM en politie werden ingezet. De brandweer en ambulances stonden paraat. Er werd niemand aangetroffen waarna de zoekactie werd beëindigd. De Reddingsbrigade Noordwijk laat weten via Facebook dat zij een bizarre dag hebben meegemaakt. Melding op melding moest weggewerkt worden. De zee moest leeggehaald worden. Gelukkig zijn op Noordwijk alle personen die zoek waren weer gevonden en is alles tot een veilig einde gekomen. 

Twee zwemmers die in Den Haag uit de zee zijn gehaald, zijn overleden. Rond 1300 en rond 1630 ging het mis met de zwemmers. Ondanks reanimatie zijn beide in het ziekenhuis, of op weg er naar toe, overleden. De reddingsbrigade heeft langs de gehele kust heel veel zwemmers uit zee moeten halen. De politie riep vanuit de politieauto via de luidsprekers dat mensen uit de zee moesten komen. Ook in Zandvoort en Wijk aan Zee ging het mis later op de dag. Daar zijn twee zwemmers overleden. 

Diverse reddingsbrigades laten weten dat het een uitzonderlijk drukke hectische dag was, waar men ook regelmatig moeite had om met voertuigen over het strand te rijden vanwege de hoeveelheid strandgangers.

Kijk een stukje mee met Kees en Jan op de Duindamseslag in Noordwijk.