Datum: 02-10-2023 - 09:12
09
aug
'20
Gerben Budding in zesde concert van Zomerserie Muziek in Jeroen.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Gerben Budding in zesde concert van Zomerserie Muziek in Jeroen.

Donderdag 13 augustus vindt alweer het zesde concert in  de Zomerserie Orgelconcerten in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk plaats. Deze keer met Gerben Budding die als 19-jarig talent  al eens op het Knipscheer-orgel speelde tijdens een Lunchconcert in 2007....

Als zesjarige jongen kreeg Gerben zijn eerste orgellessen en als dertienjarige ging hij al naar het Utrechts Conservatorium, waar Reitze Smits één van zijn leermeesters was. Daarna volgden masterclasses bij internationale grootheden als Louis Robilliard (Franck), Martin Haselböck (Bach) en Thierry Escaich (improvisatie).

Gerrben Budding is sinds 2018 hoofdorganist van de St. Janskerk te Gouda en stadsorganist van Gouda. Daarnaast is hij Vesperorganist van de Utrechtse Domkerk. Van september 2009 tot en met juni 2018 was hij hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem en Stadsorganist van Gorinchem. Hij geeft frequent orgelsoloconcerten in zowel binnen- als buitenland, en won prijzen op diverse orgel- en improvisatieconcoursen. Van zijn orgelspel verschenen meerdere CD’s.

Op het zeer gevarieerde programma dat Gerben Budding ten gehore brengt, staan werken van o.a. J.S. Bach, Mozart en Max Reger. Alles te beluisteren en ook te zien op het grote videoscherm.

Het concert in de Oude Jeroenskerk begint om 20.15 uur. In verband met Corona kunnen kaarten à € 7,- of € 5,-(Vrienden en hun introducés) uitsluitend worden gekocht via www.muziekinjeroen.nl. In de kerk worden de richtlijnen van het RIVM strikt gehanteerd.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.