Datum: 20-09-2020 - 12:17
08
aug
'20
Koen Marijt (Koen van Toen) in de finale voor 'Jonge Historicus van het Jaar'.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Koen Marijt (Koen van Toen) in de finale voor 'Jonge Historicus van het Jaar'.

Koen Marijt is ondertussen aardig bekend in Noordwijk. Als jonge historicus, bekend onder de naam Koen van Toen, heeft hij zich verdiept in de geschiedenis van Noordwijk. Hij verricht historisch onderzoek, organiseert stadswandelingen in Leiden, historische dorpswandelingen in Noordwijk, historische lezingen en excursies naar de slagvelden rondom Ieper en Verdun (WOI), Normandië en de Ardennen (WOII)....

Hij heeft ook podcasts gemaakt over de geschiedenis van Noordwijk, en was afgelopen jaar genomineerd voor de titel 'Noordwijker van het jaar 2020'. 

Dit jaar staat hij, samen met twee andere kandidaten, in de finale van de verkiezing van Jonge Historicus van het Jaar, die elk jaar door de Stichting Jonge Historici (https://www.jhsg.nl/ ) wordt uitgereikt.

Jonge Historicus van het Jaar is een talentontwikkelingsprijs voor jonghistorisch talent. Deze verkiezing wordt sinds 2017 jaarlijks georganiseerd door Stichting Jonge Historici. De winnaar is een jaar lang hét gezicht van jonghistorisch Nederland, en vertegenwoordigt 12 maanden lang alle jonge historici van het land. Gedurende die periode krijgt de titeldrager de gelegenheid om zich in te zetten voor de belangen van jonge historici.

Deelnemers aan de verkiezing tot Jonge Historicus van het Jaar krijgen alle creatieve vrijheid om een plan te formuleren dat bijdraagt aan de missie van de stichting om jonge historici zichtbaar en zelfbewust te maken. Bij de uitwerking van het door de jury als beste verkozen plan ondersteunt Stichting Jonge Historici de winnaar door middel van inzet van eigen vrijwilligers, infrastructuur en netwerk.

De kandidaat is maximaal 30 jaar oud en is in staat om een boodschap zowel schriftelijk als op een  podium over te brengen. De kandidaat is niet per se werkzaam als historicus, maar zet de aangeleerde historische vaardigheden wel in bij de dagelijkse bezig- of werkzaamheden.

Op zaterdag 10 oktober wordt tijdens de Nacht van de Geschiedenis de winnaar bekend gemaakt!