Datum: 20-09-2020 - 13:51
07
aug
'20
Toch nog kleine Flower Parade op de boulevard. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Toch nog kleine Flower Parade op de boulevard. (foto's)

Vorig jaar gooide een flinke zomerstorm gedeeltelijk roet in het eten, dit jaar is het Corona. Geen Flower Parade door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk deze zomer. Om de pijn een beetje te verzachten bood Stichting Bloem en Zee de organisatie van de Rijnsburgse Bloemencorso een prachtig opgestoken wagen aan. Stichting Bloem en Zee organiseert elk jaar tijdens de Flower Parade het Bloemenfestival....

De stichting had het bestuur van de Rijnsburgse Bloemencorso uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje de prachtige wagen te komen bewonderen. Uiteraard was Bloemenkoningin Sammy Filippo ook aanwezig. Zij is door Bloem en Zee gevraagd of ze nog een jaar Bloemenkoningin wil blijven, en daar heeft ze bevestigend op geantwoord. 

Marjolijn van der Jagt van Bloem en Zee heette alle genodigden van harte welkom vanmiddag. De mogelijkheid om met een klein gezelschap toch een feestelijke bijeenkomst te organiseren voor de organisatie van de Flower Parade werd erg op prijs gesteld door de genodigden. 

Jaap Liethof van Hotels van Oranje sprak als gastheer ook enige woorden. Hij vond het bijzonder dat Marjolein al 25 jaar vol passie haar werk doet, en ondanks de Corona er toch nog wat van weet te maken. 

Alfons Morssink, voorzitter van Stichting Bloem en Zee, gaf in zijn speech aan dat het erg jammer is dat er dit jaar geen Flower Parade is, geen viering 75 jaar Rijnsburgs Bloemencorso, geen bloemenexpositie in de kerk in de Hoofdstraat, geen activiteiten op de boulevard van Noordwijk,  geen 25 jarig bestaan van Stichting Bloem en Zee, geen feest rondom de kuuroordstatus die de gemeente Noordwijk heeft verkregen. Iedereen zou graag weer terug willen naar de situatie zoals die was begin maart 2020, wanneer het weer 'gewoon' weten we allemaal niet, maar optimistisch zoals iedereen is zijn we al hard aan het nadenken hoe we iets kunnen gaan vieren in de nabije toekomst.

Volgend jaar zijn we er zeker weer allemaal bij, de flyer voor de Flower Parade voor volgend jaar is al klaar. Met de creativiteit van de lokale overheid kan er samen worden bezien wat er wel allemaal mogelijk is, met inachtneming van de corona maatregelen. Samen komen we hopelijk door deze crisis, laten we hier van leren en samen weer werken aan de wederopbouw. 

Roberto ter Hark was aanwezig als wethouder, en dankte de organisatie voor de uitnodiging. Hij benadrukte hoe bijzonder het is dat mensen zolang en zo intensief zulke mooien dingen kunnen neerzetten, en wat een enorme pech het dan is om in een jubileumjaar alles af te moeten zeggen. Het enthousiasme en de creativiteit is echter niet minder dan voorheen. Hij weet zeker dat iedereen volgend jaar sterker en stralender dan ooit er weer zullen staan. Zodra het zomerreces is afgelopen gaat de gemeente met verenigingen, stichtingen en evenementenbureau's weer om tafel om te kijken wat corona precies voor hen heeft betekend en te bekijken hoe er volgend jaar toch weer activiteiten georganiseerd kunnen gaan worden.  

Dirk Hogervorst, voorzitter Flower Parade, gaf aan dat er in het voorjaar het besluit al is gevallen om de corso niet te laten doorgaan. Ze gingen wel meteen aan de slag om te kijken hoe ze er dan wel aandacht voor konden vragen. Daar werden een aantal dingen voor bedacht. Er staan prachtig opgestoken wagens komend weekend in Noordwijk, Katwijk en Rijnsburg om te bezichtigen, er is aandacht in de (social) media, er is een prijsvraag, er gaan leuke attenties naar iedereen die de corso een warm hart toedraagt en morgen wordt er groot uitgepakt, er vliegt dan een vliegtuigje langs de kust met een banner waarmee aandacht wordt gevraagd voor het corso, de 75e editie, voor volgend jaar.