Datum: 02-10-2023 - 10:51
02
aug
'20
Mevrouw Co Snaar-Grimbergen viert 100ste verjaardag.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Mevrouw Co Snaar-Grimbergen viert 100ste verjaardag.

Mevrouw Snaar-Grimbergen is op 20 mei jl. maar liefst 100 jaar geworden. Van uitstel van het feestje in verband met Corona kwam geen afstel want vanmiddag werd mevrouw Snaar alsnog in het zonnetje gezet. Kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen waren aanwezig in Noordwijk voor een gezellig borreluurtje...

Mevrouw Snaar-Grimbergen is geboren in Lisse in de Engel en daar ook opgegroeid. Ze komt uit een gezin van 3 kinderen, drie meisjes, waarvan eentje vroeg is overleden. Bijna haar hele leven heeft mevrouw in de engel gewoond, daar woonde ook alle familie. Na de lagere school ging mevrouw in betrekking bij de familie Blokhuis in Lisse. Daar heeft ze in de huishouding gewerkt tot aan haar trouwen. Met haar man is ze ingetrouwd bij haar ouders in huis. Mevrouw heeft haar ouders tot op het einde toe verzorgd. Ondertussen kwamen er vier kinderen, twee zonen en twee dochters. De echtgenoot van mevrouw was werkzaam bij de spoorwegen. Als laatste bij Station Leiden Lammenschans als overwegwachter en brugwachter. Helaas is hij al vroeg, op 65-jarige leeftijd, overleden.

In de jaren die volgenden zijn er 5 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen bij gekomen in de familie. Mevrouw Snaar is later verhuisd naar een aanleunwoning in Lisse en is toen vrijwilligerswerk gaan doen. Koffie schenken in een verzorgingshuis. Dat heeft ze lang gedaan, tot ruim in de 90. Daarnaast is ze gastvrouw geweest op de Keukenhof. Vier jaar geleden nam de gezondheid wat verder af en is mevrouw Snaar verhuisd naar Hoogwaak in Noordwijk, haar dochter woont ook in Noordwijk. 

Vanmiddag kwam wethouder Dennis Salman, als locoburgemeester, mevrouw Snaar-Grimbergen en haar familie van harte feliciteren met deze prachtige mijlpaal.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.