×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 456 niet laden
×

Opmerking

The was a problem converting the source image.
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/13369
03
aug
'20
Column Alexander van der Pijl: 'Juf'
Geschreven door
Foto's Redactie BON

Column Alexander van der Pijl: 'Juf'

Juf Tini (67) was overleden. Zij was een populaire juf die haar hele leven voor de klas had gestaan. In hetzelfde dorp, op dezelfde school. Zij leerde haar man Bert op de dansschool kennen toen ze net 16 was geworden en trouwde met hem op haar 19e. Zo jong nog. Dat kun je je vandaag de dag bijna niet meer voorstellen. Ondanks haar grote kinderwens, was het nooit gelukt om kinderen te krijgen....

Misschien dat ze juist daarom wel zo gepassioneerd was in het lesgeven. En de leerlingen die de school verlaten hadden, bleef zij geïnteresseerd volgen in hun latere carrières. Eens in de zoveel jaar ook, organiseerde zij reünies, die altijd goed bezocht werden.

Het afscheid werd gehouden in het crematorium en de zaal was gevuld. Via livestream - waar tegenwoordig steeds vaker gebruik van wordt gemaakt - keken veel oud-leerlingen mee. De kist van Tini was zwart geschilderd met schoolbordverf, waardoor iedereen er met krijt iets op kon plaatsen. Het werd een bijzonder en kleurrijk geheel. Tussen de vele namen, kusjes en liefs, stond ook veelbetekenend 1 + 1 = 3.

Vanuit de zaal in het crematorium kijk je door de ramen over de landerijen uit. En precies waar de linkerkant en de rechterkant van de zaal elkaar ontmoeten, stond in de hoek het spreekgestoelte opgesteld met daarnaast de krijtkist. Daniel (27), oud leerling van juf Tini en zelf inmiddels vader, hield een liefdevolle speech, met als laatste woorden: “Nou juf, ik had werkelijk nooit gedacht dat wij ooit nog eens samen in de hoek zouden staan…”

Inloopspreekuur

Elke tweede woensdag van de maand heeft Van der Putten & Dunweg van 10.00 - 11.00 uur inloopspreekuur. Loop gerust binnen voor informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart. De koffie staat klaar!

• 0252 - 413 213

Vanderputtenendunweg.nl

• Heereweg 21, 2161 AC Lisse

Alexander van der Pijl

Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg