Datum: 13-08-2020 - 22:03
01
aug
'20
Omwonenden Watertoren dreigen met een kort geding richting gemeente.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Omwonenden Watertoren dreigen met een kort geding richting gemeente.

Omwonenden van de Watertoren zijn niet blij met het plan van de gemeente Noordwijk om het eigendom van de Watertoren 'alvast' over te dragen aan de winnaar van de twintig jaar geleden uitgeschreven prijsvraag. De winnaar heeft aangegeven ...

dat alleen het onderste gedeelte van de toren bewoont gaat worden en wil alvast het noodzakelijke onderhoud gaan verrichten waarvoor geen omgevingsvergunning voor nodig is.

Omwonenden geven in een brief aan de gemeente aan dat er de afgelopen 20 jaar geen enkele vooruitgang geboekt is betreffende het dossier Watertoren. Een eventuele overdracht gaat zeer duidelijk in tegen en is in strijd met (de geest) van de uitspraak van de rechtbank. Met de uitspraak van de rechter is aan de orde gekomen dat de privaatrechtelijke overeenkomst met koper geen handhavingsmogelijkheden biedt voor omwonenden, is de constructie door de rechter al eerder bekritiseert en zijn bewoners op dit punt in het gelijk gesteld.

Het nu leveren van de watertoren is niet conform de daarvoor geldende regels/procedures verlopen. Belanghebbenden sommeren hierdoor de gemeente het besluit van de overdracht in te trekken. Intussen hebben zij hun advocaat de opdracht gegeven een datum voor een kort geding te reserveren om intrekking zo nodig in rechte te vorderen.

Klik hier om de gehele brief, gestuurd aan de gemeente, te lezen.

Bron: ingezonden stukken gemeente Noordwijk

Foto: Wikipedia

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)