Datum: 20-09-2020 - 08:47
31
jul
'20
Enorme drukte op de stranden, parkeerterreinen Noordwijk afgeladen vol, inzet van extra beachshuttles.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Enorme drukte op de stranden, parkeerterreinen Noordwijk afgeladen vol, inzet van extra beachshuttles.

Het prachtige zomerse weer lokt vele vele mensen naar de stranden aan de Nederlandse kust. Ook Noordwijk is afgeladen vol, de parkeerterreinen zijn al uren vol bezet. Er is een derde beachshuttle ingezet vanaf het parkeerterrein aan de Gooweg,...

om de wachttijd te verkorten voor de mensen die naar het strand willen. Er is ook een beachshuttle gaan rijden vanaf de Northgo School aan de Duinwetering.

Veiligheidsregio's Kennermerland en Den Haag roepen mensen op om niet meer naar de kust te komen. Lange files en volle treinen zorgen voor te veel drukte. Treinen naar de kust puilen uit, voldoende afstand houden is nauwelijks meer mogelijk. Borden langs de weg verzoeken reizigers om om te keren. Om elf uur vanmorgen stond er files van 350 km richting de stranden.

Ook in Katwijk wordt al opgeroepen om niet meer naar de kust te komen. Of er wegafsluitingen gaan plaatsvinden rondom Noordwijk is nog niet bekend. Het verkeer wat nog binnenkomt wordt zo goed als mogelijk opgevangen en naar de extra beschikbare P&R geleid. Blik Op Noordwijk houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Foto: Natalia Boon, vandaag op het strand van Noordwijk