Datum: 25-09-2020 - 21:17
01
aug
'20
In memoriam 2018-2020 'Leon Gielen' webmaster 112 Bollenstreek en Blik Op Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

In memoriam 2018-2020 'Leon Gielen' webmaster 112 Bollenstreek en Blik Op Noordwijk.

Deze week is het alweer twee jaar geleden dat Leon Gielen overleed, hij was alom bekend in Noordwijk en ook de Bollenstreek. Hij was een graag gezien persoon en zeer bekend bij de hulpdiensten. Zijn grootste hobby/werk was toch wel het fotograferen van 112 meldingen. Regelmatig was hij eerder ter plaatse dan de hulpdiensten en zorgde hij er als eerste voor dat alles veilig was. Daarnaast was hij...

webmaster van de nieuwswebsite Blik Op Noordwijk. Vanaf de start in mei 2012 tot aan zijn overlijden in 2018, bracht hij de laatste nieuwtjes en 112 meldingen onder de aandacht bij de inwoners van Noordwijk en omstreken.

Een aantal vrienden delen graag wat herinneringen met u:

Aad van der Zalm, supermarktmanager Dirk van den Broek:
Leon was een zeer gezien persoon, bij Dirk van den Broek had hij al de titel huisfotograaf gekregen, daar was hij trots op. Bij veel activiteiten was hij aanwezig. Zijn laatste grote opdracht was mijn 40 jarige jubileum als supermarktmanager, daar was hij de gehele avond bij aanwezig. Hij was daar uitgenodigd om zonder camera aanwezig te zijn omdat er z'n goede band was opgebouwd, echter kwam hij toch met zijn camera, dat vond hij helemaal geweldig om dat te mogen doen.

Helaas heb ik de foto's nooit meer gezien omdat vlak er na Leon overleed. Waar de foto's gebleven zijn weet ik helaas niet. Ook navraag bij diverse mensen leverde niets op. Bij activiteiten, zoals een integratie diner welke gehouden werd in de supermarkt, was hij aanwezig. Leon smulde dan heerlijk mee van alle lekkernijen welke er gemaakt waren.

Ik weet nog goed dat mij werd vertelt dat Leon overleden was, ik stond met een houten pallet midden in de winkel en liet deze van schrik vallen boven om m'n tenen. Auw, dacht ik, dat is echt een streek van Leon....

Paul Kales, Praxis:
Leon kwam bij mij solliciteren; ik heb 35 jaar bij Gamma gewerkt en daar leerde ik Leon kennen als bouwmarktmanager van Gamma Lisse. Ik had dezelfde functie bij gamma Katwijk. Daarna is hij via Gamma Haarlem bij de franchisée op kantoor gaan werken, dat was Bricorama. Leon deed daar o.a. de risico inventarisatie. Bij mij heeft hij dat ook opgezet.

Hij wilde naast zijn werk graag bij mij de weekenden werken en vanwege al zijn kennis was ik daar heel blij mee. Dus vanaf de opening in juni 2013 tot zijn dood heeft hij bij mij als oud Gamma man gewerkt! Er zijn indertijd 15 mensen van Gamma naar mij gekomen!!

Stephan Bekooij- Flashlight Fotografie: 
Twee jaar na het overlijden van Leon Gielen hoor ik zo nu en dan de naam nog steeds vallen als ik bij een incident sta. Hij is niet vergeten en dat zal ook nooit gebeuren in deze streek. Het is alweer twee jaar geleden na de bewuste dag toen ik Leon vond, samen met collega fotograaf Rinus en de politie. Nadat het contact met Leon op die dag anders dan anders was gingen wij polshoogte nemen bij zijn woning.

Sterker nog, er was een dag geen contact meer en dat was niets voor Leon. Hij liet altijd weten hoe zijn dag eruit zag zodat we konden zorgen dat alle 112 meldingen gereden konden worden. Zo hadden we goed overleg wie wel of niet beschikbaar was en zo konden we al het 112 nieuws met zekerheid van aanwezigheid verzorgen.

Die bewuste dag werd er niets gecommuniceerd en toen ging ik nadenken. De avond ervoor voelde hij zich niet zo lekker. Het was heet weer en vanwege zijn gezondheid heb ik met collega Rinus toch actie ondernomen. Helaas waren wij, samen met een aantal hulpdiensten, te laat. De weken na het overlijden waren vreemd. Niet alleen voor mij ook maar voor de hulpdiensten. We missen een persoon bij elk incident in de streek.

Tevens gingen Leon en ik regelmatig posten (wachten op een 112 melding of een rondje rijden om iets nieuwswaardigs tegen te komen. We begonnen met ontbijt buiten bij de auto, lunch en in de avond staken we in de zomer de barbecue aan. Als er een melding tussendoor kwam reden we er uiteraard heen en brachten we het nieuws met respect voor betrokkenen en hulpdiensten.

Nu twee jaar later is het rijden van 112 meldingen niet meer hetzelfde als voorheen en dat zal het ook nooit meer worden.

Gidie Vogels Blik Op Noordwijkerhout/Nederland en Hans Geerlings Blik Op Lisse:
Het is alweer twee jaar geleden dat onze vriend en gewaardeerde collega Leon Gielen, de webmaster van de nieuwswebsite Blik Op Noordwijk en mede-webmaster van 112Bollenstreek, plotseling overleed. Sinds 2012 maakte Leon deel uit van de organisatie Blik Op Nederland en heeft hij zich met volle overgave ingezet om zijn nieuwswebsite Blik Op Noordwijk en die van de andere Blik Op organisatie op de kaart te zetten.

Het is mede aan Leon zijn niet aflatende inzet te danken dat de nieuwswebsites van Blik Op een succes zijn geworden. Door zijn eerlijke en respectvolle manier van (foto) verslaggeving van gebeurtenissen heeft hij veel respect afgedwongen bij de hulpdiensten, die hij zelfs vaak ook ter plaatse regelmatig te hulp schoot als dat nodig was. Helaas hebben we veel te vroeg afscheid moeten nemen van Leon, maar hij is nog steeds in onze gedachten.

Wendy Weijers, huidige webmaster Blik Op Noordwijk: 
Ik heb Leon zelf niet persoonlijk gekend maar uit alle verhalen die ik mocht aanhoren moet Leon wel een heel bijzondere man zijn geweest. Na het overlijden van Leon heeft de nieuwswebsite een tijdje 'leeg' gestaan. Vanaf januari 2019 is het beheer van de website in mijn handen gekomen. Aan mij toen de taak om de website weer op de kaart te krijgen. Geen gemakkelijke taak, omdat Leon er heel duidelijk zijn eigen 'signature' aan had gegeven.

Dat de naam 'Blik Op Noordwijk' al flink bekend was in Noordwijk en omgeving is uiteraard dan ook te danken aan Leon. Vele adverteerders hebben mij hun vertrouwen gegeven en zijn klant gebleven bij Blik Op Noordwijk, daar ben ik hun zeer erkentelijk voor. Wat Leon heeft opgestart en opgebouwd, mocht ik verder gaan ontwikkelen en daar ben ik trots op! Met alle mogelijke middelen blijf ik u zoveel als mogelijk voorzien van de laatste nieuwtjes voor, door en over Noordwijk.