Datum: 23-10-2020 - 10:59
14
jul
'20
Portier van Noordwijkse disco vrijgesproken van mishandeling.
Geschreven door Leidsch Dagblad

Portier van Noordwijkse disco vrijgesproken van mishandeling.

De Haagse politierechter heeft een portier van een Noordwijkse discotheek vrijgesproken van mishandeling. De man werd ervan beschuldigd dat hij een vrouw een duw had gegeven, waardoor ze verwondingen zou hebben opgelopen. Het incident vond twee jaar geleden plaats, op 14 juni 2018, de dag dat middelbare scholieren hadden gehoord of waren geslaagd of niet....

Ze gingen ’s avonds flink feesten. Een bezoekster werd de discotheek uitgezet, omdat ze lastig was en een fles drank zou hebben gestolen.

„Ik heb haar naar de uitgang geëscorteerd”, zei de 42-jarige portier bij de rechter. Volgens de bezoekster zou hij haar buiten tweemaal geduwd hebben, waardoor ze viel en met haar hoofd tegen de stoep klapte. Bij het LUMC in Leiden werd een hoofdwond vastgesteld die moest worden gehecht. Ook bleek ze haar sleutelbeen van haar linkerschouder gebroken te hebben.

Tijdens de rechtszitting ontkende de portier aanvankelijk de duw, maar na aandringen van de rechter gaf hij toe haar een zet gegeven te hebben. Maar dat kon onmogelijk tot haar val op de stoeprand geleid hebben. „Ik heb nog nooit meegemaakt dat de plank zo werd misgeslagen”, zei de portier over de rechtszaak tegen hem.

De officier van justitie hield hem verantwoordelijk voor de hoofdwond bij de cafébezoekster, maar niet voor de sleutelbeenbreuk. Ze eiste een werkstraf van 60 uur. De advocaat van de portier benadrukte dat de gewonde cafébezoekster zelf de confrontatie zocht bij de discotheek. De jonge vrouw zou zelfs door een politieagent met een wapenstok zijn weggejaagd bij de discotheek.

De rechter vond het te onduidelijk wat er precies is gebeurd op die bewuste feestavond. Daarom sprak hij de portier vrij.

Bron: Leidsch Dagblad.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.