Datum: 23-10-2020 - 10:22
14
jul
'20
Zomerbieb. Leesmeters maken tijdens de zomervakantie!
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Zomerbieb. Leesmeters maken tijdens de zomervakantie!

Voor leerlingen van de basisschool die nog wel wat leesmeters kunnen maken organiseert de Bibliotheek Bollenstreek de Zomerbieb. Hier kunnen kinderen tijdens de zomervakantie lezen op hun eigen niveau. Niet alle kinderen hebben tijdens de thuisschoolperiode hun leesmeters kunnen maken, zoals ze dat op school gedaan zouden hebben. Tijdens de Zomerbieb...

kunnen kinderen in een informele omgeving leesmeters maken in de bibliotheek van Noordwijk of in de bibliotheek van Oegstgeest. De kinderen komen een week lang van 9.30-11.30 uur samen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Ze lezen onder begeleiding het boek dat die week centraal staat, waarna ze aan de hand van opdrachten het boek beter leren begrijpen.

Van 20 t/m 24 juli staat het woordeloze maar toch taalrijke nieuwe boek van Charlotte Dematons centraal: Alfabet. Samen met kinderen uit groep 3 en 4 duiken we in de wondere wereld van het Nederlandse alfabet.

Van 27 t/m 31 juli gaan kinderen uit groep 5 en 6 aan de slag met de bizarre verhalen van Zeb van Gideon Samson. Elk verhaal vormt de basis voor diverse opdrachten die een verbinding maken tussen nieuwe en oude media.

Met de kinderen uit groep 7 en 8 besteden we van 3 t/m 7 augustus aandacht aan het stripverhaal. De kinderen ontwikkelen samen een hoog taalvaardige fotostrip.

Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl/zomerbieb.

Zomerbieb Locatie: Bibliotheek Bollenstreek vestiging Oegstgeest en vestiging Noordwijk.

Kosten: gratis

Aanmelden: www.bibliotheekbollenstreek.nl/zomerbieb 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.