Datum: 20-09-2021 - 03:19
10
jul
'20
Henk Hoogervorst ontvangt zijn Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Wendy Verkleij.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Henk Hoogervorst ontvangt zijn Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Wendy Verkleij.

Burgemeester Wendy Verkleij heeft op 10 juli een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer H.G.L. (Henk) Hoogervorst. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking kon tijdens de jaarlijkse lintjesregen op 24 april niet doorgaan...

in verband met de coronacrisis. Vandaar dat burgemeester Verkleij persoonlijk bij de heer Hoogervorst thuis langskwam om hem de versierselen te overhandigen.

Nadere informatie
De heer Hoogervorst is directeur/eigenaar van Hoogervorst Holding B.V. te Noordwijk (diverse horecaondernemingen). Hij ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten:

1990 - 2012 bestuurslid van Noordwijk Marketing, voorheen de VVV Noordwijk
De heer Hoogervorst initieerde en organiseerde mede De Mooiste File. Ook bracht hij het evenement Korte baandraverij weer terug in de traditie.

1998 - heden bestuurslid (tot 2014) van de Noordwijkse Ondernemers Vereniging (NOV)
De heer Hoogervorst initieerde en organiseerde het maandelijkse netwerkevenement NOV Soos. Sinds 2015 is hij bestuurslid Horeca en Toerisme voor het Ondernemersfonds Noordwijk.

2002 - heden (voormalig) sponsor, voorzitter (sinds 2010) van de Voetbalvereniging Noordwijk en voorzitter (2002-2010 en 2018-heden) van de Businessclub.
Hij heeft de Businessclub nieuw leven ingeblazen en uitgebouwd. Hij stimuleerde een groot aantal ondernemers om een bijdrage te leveren. Daarnaast realiseerde hij de nieuwbouw van de sportaccommodatie. Ook was hij enkele jaren scheidsrechter bij de jeugd.

2004 - 2014 voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Noordwijk
De heer Hoogervorst maakte deel uit van diverse klankbordgroepen en droeg o.a. bij aan de intensievere samenwerking met de Noordwijkse Ondernemers Vereniging. Daarnaast heeft hij met de opening en/of overname van horecabedrijven in de economische en toeristische ontwikkeling van Noordwijk een belangrijke bijdrage geleverd.

2017 - 2019 raadslid van de gemeente Noordwijk.
In 2012 werd de heer Hoogervorst door het regionale magazine Into Business gekozen tot de meest invloedrijke zakenman van de Bollenstreek.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.