Datum: 27-09-2021 - 06:03
10
jul
'20
Oud-militair uit Noordwijk krijgt 40 uur voorwaardelijke werkstraf voor misstanden in kazerne.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Oud-militair uit Noordwijk krijgt 40 uur voorwaardelijke werkstraf voor misstanden in kazerne.

Werden ze eerder vrijgesproken door de militaire kamer van de rechtbank, in hoger beroep zijn drie (ex-)militairen alsnog veroordeeld voor de misstanden op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. De misstanden speelden af in 2013....

Twee mannen kregen een werkstraf van zestig uur voor bedreiging van soldaten, de derde kreeg een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur voor militaire aanranding. De mannen zijn wel vrijgesproken van mishandelingen en bedreigingen met een vuurwapen en een mes.

Bij het opleggen van de straf is rekening gehouden met het tijdsverloop, de politiek die zich er mee bemoeit heeft en alle media-aandacht die deze zaak heeft gekregen. Twee van de drie mannen zijn niet meer in dienst bij defensie.

Het hof vond niet dat er sprake was van verjaring van deze zaak.

Bron: Algemeen Dagblad.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.