Datum: 13-08-2020 - 22:04
08
jul
'20
PvdA stelt schriftelijke vragen over vuurwerkvrije zones bij molens in de gemeente Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

PvdA stelt schriftelijke vragen over vuurwerkvrije zones bij molens in de gemeente Noordwijk.

Op 6 juli ontving de raad bericht dat het college heeft besloten niet in te gaan op het verzoek van de Rijnlandse Molenstichting om rondom molens een vuurwerkvrije zone in te stellen. (Klik hier voor de brief van het college) Het college stelt dat onze gemeente slechts één poldermolen binnen haar grenzen heeft. Namelijk de Hoogewegse Molen, die volgens het college door zijn locatie niet kwetsbaar is voor vuurwerk. Maar dan vergeet...

het college de Hogeveense Molen aan de Leidsevaart in Noordwijkerhout. Een prachtige rietgedekte molen die zeer kwetsbaar is voor vuurwerk en waar wel degelijk in de nabijheid woningen staan. Ook staat daar op zeer korte afstand, aan de Lissese kant van de Haarlemmertrekvaart, nog een kwetsbare poldermolen. Namelijk de Lageveense Molen.

Vraag:

Is het college bereid het verzoek van de Rijnlandse Molenstichting te heroverwegen nu zij weet dat de gemeente Noordwijk sinds 1 januari 2019 maar liefst twee fraaie, maar kwetsbare poldermolens binnen haar gemeentegrens heeft?

Namens de fractie van de PvdA,

Jan Janson

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)