Datum: 13-08-2020 - 21:44
07
jul
'20
Gemeente koopt panden van Verloop voor parkeervoorziening en startersappartementen. Tevens start aanleg parkeerterrein Palaceplein.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Gemeente koopt panden van Verloop voor parkeervoorziening en startersappartementen. Tevens start aanleg parkeerterrein Palaceplein.

De gemeente wil voor het oplossen van de parkeerproblematiek een nieuwe parkeervoorziening realiseren in Noordwijk aan Zee. Het gebied aan de kop van de Hoofdstraat, genoemd Verloop, kwam te koop en de gemeente heeft onder een aantal voorwaarden een bod gedaan voor een bedrag van € 2.700.000. Dat is geaccepteerd door de verkoper.  Wanneer de gemeente eigenaar is...

kunnen hier sociale huur c.q startersappartementen en een parkeervoorziening gerealiseerd worden.

Het plan kent een aantal belangrijke voordelen:

-De gunstige ligging voor een parkeervoorziening op de kop van de Hoofdstraat. Het ligt gunstig voor bezoekers van de Hoofdstraat en eventueel kunnen strandbezoekers op drukke dagen via de Hoofdstraat het strand bereiken.

-Het terrein kan op korte termijn dienst doen als tijdelijke parkeervoorziening voor circa 70 parkeerplaatsen op het maaiveld en is een alternatief voor de tijdelijke parkeergarage op het Palaceplein. De plannen voor de tijdelijke parkeergarage komen daarmee te vervallen.

-Beperkte overlast voor omwonenden doordat de bebouwing van de parkeervoorziening laag blijft. Dit lijkt een goed alternatief ten opzicht van woningbouw.

De gemeente zal na aankoop de bebouwing slopen en geschikt maken als tijdelijke parkeervoorziening. Wanneer de Maarten Kruytstraat, het Jan Kroonsplein en de reconstructie van de Parallelboulevard afgerond zijn, zal de twee-laagse parkeervoorziening gebouwd gaan worden met daarbij de appartementen. Dit zal hoogstwaarschijnlijk met 3 à 5 jaar gaan plaatsvinden.

Na de zomer wordt gestart met het inrichten van het parkeerterrein aan het Palaceplein. De uitgang Koningin Wilhelmina Boulevard op de Parallelboulevard c.q. de Grent wordt wat verlegd zodat je weer linksaf kan slaan vanaf de Boulevard. De werkzaamheden moeten klaar zijn voor het volgende seizoen.