Datum: 07-03-2021 - 22:53
06
jul
'20
Omwonenden vijver hoek Beeklaan/Jan van Gent schrijven nogmaals brief aan gemeente inzake overlast visvijver.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Omwonenden vijver hoek Beeklaan/Jan van Gent schrijven nogmaals brief aan gemeente inzake overlast visvijver.

Omwonenden rondom de vijver hoek Beeklaan/Jan van Gent hebben nogmaals een brief geschreven aan de gemeente inzake de overlast die zij ervaren bij de visvijver. Op 15 mei jl. hadden zij al een brief ingestuurd betreffende de overlast, maar tot hun teleurstelling is er nog geen nadere reactie op deze brief gekomen, alsmede een uitnodiging om met elkaar in gesprek te gaan over deze problematiek....

De problematiek is ook nog niet afgenomen, integendeel schrijven de bewoners. Bij het gebruikelijke zondagochtend rondje rondom de vijver om de rommel op te ruimen van vissers en passanten troffen zij onder andere een bonnetje aan van een levering van broodjes, 's nachts om 01.45 uur. Nachtvissen en samenscholing is niet toegestaan, maar dit speelt zich wel af op ongeveer 10 meter van de huizen aan de vijver. Navraag bij de betreffende horeca onderneming liet weten dat zij tot twee uur 's nachts bezorgen in het weekend. Of het ook is toegestaan om te leveren op straatlocaties wordt betwijfeld door de bewoners.

De omwonenden hebben al eerder gevraagd aan de gemeente of zij kunnen gaan handhaven. Deze kwestie speelt ondertussen al een aantal jaren, maar de omwonenden hebben nog weinig gemerkt van handhaving of controle. Ze zien graag een beperking van het aantal uren dat er gevist mag worden, een stuk minder visplekken rondom de vijver, en een verbod op het plaatsen van tenten. Ze ervaren enorm veel (geluids)overlast en rommel van de nachtelijke vispartijen.

Foto: Richard van Egmond.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.