Datum: 20-09-2020 - 11:54
02
jul
'20
36 maanden cel geëist voor verkrachting op het strand van Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

36 maanden cel geëist voor verkrachting op het strand van Noordwijk.

het Openbaar Ministerie eis 36 maanden cel, waarvan 10 voorwaardelijk. Een 30-jarige man uit Katwijk hoorde dit tegen zich eisen in verband met een verkrachting van een jonge vrouw op het strand van Noordwijk...

De jonge vrouw was vorige jaar oktober gaan stappen met vriendinnen aan de Grent in Noordwijk en raakte buiten in gesprek met de verdachte.

Ze gingen samen naar het strand, waar de verdachte de jonge vrouw op het zand gooide en verkracht zou hebben. Ze kreeg dreigementen dat ze dood gemaakt zou worden als ze geen seks met de man zou hebben, vertelde ze later bij de politie. De vrouw wist uiteindelijk even te ontsnappen en rende gedeeltelijk ontkleed langs verschillende hotels om bonkend op de ramen om hulp te roepen. Helaas zonder resultaat. De man kwam achter haar aan en nam haar mee terug naar het strand. Nadat ze weer kon ontkomen kon de vrouw op de boulevard mensen aanspreken die voor haar hulp inschakelden en 112 belden.

De verdachte ontkende tijdens de zitting dat hij de jonge vrouw tot seks had gedwongen, hij wilde alleen maar praten. Op het strand zouden ze toch even geknuffeld hebben. Na de vraag van de verdachte aan de vrouw of zij een vriend had, sprong de vrouw op en rende weg.

Er zijn in het lichaam van de vrouw DNA-sporen van de verdachte gevonden. Op zijn geslachtsdeel zat het DNA van de vrouw. De aanklaagster gaf aan dat de verdachte het leven van de vrouw heeft verwoest. In een opgelezen slachtoffersverklaring staat dat ze nog meerdere malen per dag onder de douche gaat omdat ze zich vies voelt en wil dat de nachtmerrie in haar hoofd ophoudt.

De verdachte zegt over de verklaring van het slachtoffer dat het een verzonnen film is. Hij is van mening dat alles verzonnen is om een schadevergoeding van hem te kunnen eisen. De advocate van de verdachte denkt dat het slachtoffer in eerste instantie vrijwillig seks wilde met de verdachte, maar later spijt kreeg.

 

Uitspraak over twee weken.

Bron: Leidsch Dagblad