Datum: 09-07-2020 - 03:35
30
jun
'20
Publicatie van ingekomen stukken bij de gemeente: hoe werkt dat?
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Publicatie van ingekomen stukken bij de gemeente: hoe werkt dat?

De gemeenteraad ontvangt veel brieven en e-mails gericht aan de gemeenteraad. Deze worden door de griffie op de lijst van ingekomen stukken gepubliceerd...

Publicatie
Publicatie vindt plaats in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving. Zo mogen brieven op de website alleen gepubliceerd worden als ze voldoen aan de privacywetgeving AVG.

Namen en adresgegevens van inwoners worden weggelakt, tenzij ze nadrukkelijk toestemming hebben gegeven voor publicatie. Zorgvuldigheid en transparantie vormen de richtlijnen. Niet alle brieven kunnen gepubliceerd worden of meteen gepubliceerd worden. Bijvoorbeeld omdat ze veel persoonlijke of medische informatie bevatten. Soms is het nodig om extra (juridisch) advies in te winnen of toestemming te vragen.

De brieven die ter inzage liggen bij de griffie in verband met de AVG, zijn ook in te zien op het gemeentehuis voor derden.

 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)