Datum: 06-07-2020 - 08:58
29
jun
'20
Sebastiaan Duivenvoorde benoemd als nieuw lid van de gemeenteraad.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Sebastiaan Duivenvoorde benoemd als nieuw lid van de gemeenteraad.

De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Noordwijk heeft de heer Sebastiaan Duivenvoorde uit Noordwijkerhout op 29 juni 2020 benoemd als lid van de gemeenteraad. Door het vertrek van Theo Alkemade (nieuwe wethouder gemeente Noordwijk) is er een vacature in de gemeenteraad ontstaan. Om deze plaats op te vullen benoemt de voorzitter een nieuw lid. Wie bij...

deze tussentijdse benoeming door het centraal stembureau benoemd wordt, is wettelijk bepaald.

Hoe werkt een tussentijdse benoeming?

Een kandidaat heeft 28 dagen de tijd om aan te geven of hij de benoeming aanneemt. Als deze wordt aanvaard, onderzoekt de gemeenteraad nog of aan alle eisen wordt voldaan en de kandidaat kan worden toegelaten.

Benoeming als lid betekent dus niet altijd dat de benoemde kandidaat daadwerkelijk zitting neemt in de gemeenteraad. Hij kan zijn benoeming niet aannemen of niet tot de gemeenteraad worden toegelaten. In dat geval moet een nieuwe kandidaat worden benoemd.

Openbare kennisgeving besluit centraal stembureau

De voorzitter van het centraal stembureau heeft door middel van een openbare kennisgeving bekend gemaakt dat het besluit van het centraal stembureau ter inzage is gelegd. U vindt deze bij de informatiebalie in het gemeentehuis, Voorstraat 42 in Noordwijk.

Meer informatie

Meer informatie over tussentijdse benoemingen vindt u op de website van de Kiesraad.

Foto CDA.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)