Datum: 06-07-2020 - 06:52
27
jun
'20
Voorgenomen herinrichting parkeerterrein Palaceplein.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Voorgenomen herinrichting parkeerterrein Palaceplein.

Vooruitlopend op de aanleg van de drain onder de Parallel Boulevard en de herinrichting van deze boulevard, het Vuurtorenplein, De Grent en een deel van Het Wantveld, is de gemeente Noordwijk voornemens om het parkeerterrein Palaceplein te vernieuwen. De aanbesteding voor deze fase (fase 2) is op 22 mei jl. gepubliceerd. Werkzaamheden staan gepland voor de winterperiode 2020-2021...

en komen voort uit de bestuurlijke prioriteit van de gemeente Noordwijk ten aanzien van optimalisatie parkeervoorzieningen. De werkzaamheden creëren letterlijk en figuurlijk ruimte voor de aanleg van de drain onder de Parallel Boulevard (fase 1), die eveneens bestuurlijke prioriteit heeft.

Door het parkeerterrein Palaceplein, onderdeel van het voormalig integrale project Herinrichting Parallel Boulevard, alvast op te knappen en daarbij alle geplande ondergrondse werkzaamheden mee te nemen, blijft het parkeerterrein tijdens de aanleg van de drain en de herinrichting van Parallel Boulevard beschikbaar voor bewoners en ondernemers. Dit is hard nodig, mede gezien de verwachte groei in parkeerdruk door het aantal bouwplannen dat in 2020-2025 gerealiseerd gaat worden.

Het vernieuwde parkeerterrein Palaceplein kan een deel van deze druk wegnemen en biedt tevens de mogelijkheid om er eventueel vanaf voorjaar 2021 een tijdelijke parkeergarage op te kunnen zetten. 

Klik hier om de volledige brief van het college aan de gemeenteraad te lezen.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)