Datum: 06-07-2020 - 06:33
24
jun
'20
Beoogd wethouder Theo Alkemade gelijk al kritisch ‘aan de tand gevoeld’ en DOEN maakt bezwaar tegen kandidaat. (Update: raad stemt in met benoeming)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Beoogd wethouder Theo Alkemade gelijk al kritisch ‘aan de tand gevoeld’ en DOEN maakt bezwaar tegen kandidaat. (Update: raad stemt in met benoeming)

In de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond 23 juni werd de heer Theo Alkemade voorgesteld als de mogelijk nieuwe wethouder voor de gemeente Noordwijk, hij moet de opvolger gaan worden van Henri de Jong die op 20 april zijn functie als wethouder neerlegde. De gemeenteraad had op deze avond de gelegenheid om verduidelijkende vragen te stellen aan de heer Alkemade, nadat hij zich eerst had voorgesteld aan de raad...

als de nieuwe wethouder Ruimtelijke Ordening (RO). De burgemeester wees de heer Alkemade er fijntjes op dat het gehele college in een eigen beraad bekijkt wie welke portefeuille krijgt toebedeeld.

 Klik hier om het gehele verslag over dit onderwerp en het bezwaar van DOEN te lezen op Blik Op Noordwijkerhout.

Update: De gemeenteraad van Noordwijk heeft ingestemd met de benoeming van Theo Alkemade van het CDA als wethouder van de gemeente Noordwijk.

De stemming hierover is geopend na de raadsvergadering van 23 juni. Alle raadsleden kregen van de bodes een stembriefje bezorgd. Raadsleden konden stemmen op de avond zelf en tot 12 uur op woensdag 24 juni bij het stembureau van de gemeente. Het stembureau bestaande uit leden van de gemeenteraad heeft de stemmen geteld en de uitslag medegedeeld aan de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Wendy Verkleij. Van de 26 raadsleden die gestemd hebben, stemden 15 voor en 11 tegen. De heer Alkemade is over de uitslag geïnformeerd en heeft zijn benoeming aanvaard. Theo Alkemade zal in de raadsvergadering van 30 juni worden geïnstalleerd.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)