Datum: 21-09-2020 - 11:35
22
jun
'20
Koffie+: Online lezing van VluchtelingenWerk bij Bibliotheek Bollenstreek.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Koffie+: Online lezing van VluchtelingenWerk bij Bibliotheek Bollenstreek.

Deze week, op 25 juni 2020, kan je tijdens de Koffie+ een kijkje in de keuken nemen van Vluchtelingenwerk Noordwijk en Noordwijkerhout. Monique van den Hoonaard vertelt online over het werk van Vluchtelingenwerk en er is gelegenheid tot het stellen van vragen...

Vluchtelingenwerk is essentieel in de gemeente
In tegenstelling tot andere 'nieuwkomers' kunnen vluchtelingen zich niet voorbereiden op hun vertrek naar Nederland. Ze moeten vaak halsoverkop vluchten omdat hun leven in gevaar is en hebben geen idee wat hun eindbestemming zal zijn. Wanneer ze vanuit het asielzoekerscentrum naar de gemeente verhuizen is alles nieuw voor hen. Ze beginnen bij nul, spreken nog geen Nederlands en vaak ontbreekt een sociaal netwerk.

De maatschappelijk begeleiders van VluchtelingenWerk helpen hen bij het voorkómen en oplossen van alle praktische problemen die zij op het pad naar hun nieuwe toekomst tegenkomen. Zo spelen er vaak meerdere problemen waarbij de steun van een maatschappelijk begeleider essentieel is. Veel vluchtelingen kampen met stress en psychische problemen, en ze maken zich zorgen over achtergebleven familieleden. Ook spelen cultuurverschillen een rol, en wantrouwen tegenover overheidsfunctionarissen. De maatschappelijke begeleiders van VluchtelingenWerk staan vluchtelingen bij in deze roerige periode en helpen bij hun integratie in de Nederlandse samenleving.

Online Koffie+
Een gezellige koffieochtend, bedoeld om elkaar te ontmoeten gekoppeld aan een thema, workshop of andere activiteiten.

De Koffie+ wordt online gegeven via het programma Zoom. Hiervoor heb je geen account nodig, maar wel moet je de app Zoom downloaden in de Google Play Store of Apple App Store. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Na aanmelding ontvang je binnen enkele dagen instructies over Zoom. Deelname is gratis.