Datum: 30-06-2022 - 07:13
18
jun
'20
College informeert raad over de impact van de coronamaatregelen voor het Sociaal Domein.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

College informeert raad over de impact van de coronamaatregelen voor het Sociaal Domein.

In april 2020 heeft het college de raad geinformeerd over de impact van het Corona-virus en de maatregelen die voor het Sociaal Domein hierop zijn genomen. Tevens is er toen toegezegd dat er door middel van een nieuwe brief de raad op de hoogte zou worden gehouden van de verdere ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein...

Klik hier voor de uitgebreide brief aan de raad op het gebied van het Sociaal Domein: basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en middelbaar onderwijs, de jeugdhulpverlening, de jeugdzorginstellingen, jeugd en jongerenwerk, jeugdgezondheidszorg (JGZ), volksgezondheid/veilig Thuis, maatschappelijke ondersteuning en als laatste participatie (werk en inkomen) waarbij de coronacrisis onder andere grote impact heeft op de zelfstandige ondernemers van de gemeente Noordwijk.

Voor zelfstandige ondernemers die in de knel komen door de corona-crisis is er financiële ondersteuning in de vorm van de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (TOZO). De TOZO wordt uitgevoerd door de lSD Bollenstreek.

Tot 11 juni 2020 heeft de ISD Bollenstreek 942 uitkeringen voor de gemeente Noordwijk verstrekt: 875 uitkeringen voor levensonderhoud (hiermee is een bedrag van € 2.800.749,- gemoeid), maar ook zijn er 67 leningen (maximaal € 10.047,- per ondernemer) verstrekt voor bedrijfskapitaal tot een totaal bedrag van € 487.261,-.

Oorspronkelijk liep tot TOZO tot 1 juni 2020, maar het Kabinet heeft onlangs de TOZO verlengt met drie maanden. Er is wel een verschil: bij de eerste TOZO regeling die ondernemers tot en met 31 mei 2020 konden aanvragen telde het inkomen van de partner niet mee. Bij de verlenging vanaf 1 juni 2020 telt het inkomen van de partner wel mee. Inmiddels is er ook een stijging van 6% waarneembaar bij uitkeringen in het kader van de participatiewet.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.