10
jun
'20
Wethouder Sjaak van den Berg onthult opgeknapte panelen bij de Vuurtoren (foto's).
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Wethouder Sjaak van den Berg onthult opgeknapte panelen bij de Vuurtoren (foto's).

Wethouder Sjaak van den Berg heeft vanmiddag bij de vuurtoren de panelen onthuld welke zijn opgeknapt en opgefrist. Stichting Kurt Carlsen heeft het idee op zich genomen om de panelen op te leuken nadat het toch aardig in verval was geraakt. Ze hebben daarbij ondersteuning gekregen van het Erfgoed Fonds van de gemeente Noordwijk. De opgeknapte panelen zijn een mooie aanwinst, daarmee is een stukje van het Vuurtorenplein in ere hersteld...

Er zijn vier grote panelen met op elk foto's van de Vuurtoren, De KNRM, De NRB en Kurt Carlsen. Alle partijen hebben zelf zorg gedragen voor het aanleveren van de foto's, oude en nieuwe foto's. Zo kunnen bezoekers zien hoe het vroeger was en hoe het nu is. De panelen zijn bevestigd aan de luchtuitlaten van de winkels onder de Vuurtoren.

Op alle foto's staat een QR-code. Door deze te scannen met je telefoon ontvang je het verhaal van de foto. Dit is binnenkort werkzaam.

De Vuurtoren zelf is voorlopig alleen op afspraak te bezichtigen. Ook kan je 'vlag een dag' aanvragen als je iets te vieren hebt. Als je durft, mag je zelf de vlag hijsen. Kijk op www.vuurtorennoordwijk.nl voor alle informatie.