Datum: 28-09-2021 - 09:02
08
jun
'20
Joke Brouwer van Brouwer Tours in 'Goedemorgen Nederland', touringcarsector in het nauw.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Joke Brouwer van Brouwer Tours in 'Goedemorgen Nederland', touringcarsector in het nauw.

Joke Brouwer van Brouwer Tours was vanmorgen te zien in een reportage over de noodlijdende touringcarsector in deze coronatijd. De touringcarsector heeft een belangrijke sociale en maatschappelijke functie, zoals het vervoer van supporters en spelers van sportverenigingen,...

de Zonnebloem, schoolreisjes, personeelsuitjes, festiviteiten en evementen en ook zakelijk vervoer. De sector is seizoensafhankelijk en normaal gesproken is dit het seizoen om het geld te verdienen met de verhuur van de touringcars voor veel van bovengenoemde activiteiten. Om te voorkomen dat veel touringcar bedrijven gaan omvallen, zal de overheid met meer steunmaatregelen moeten komen, om deze kapitaalintensieve sector bij te staan, zodat de bussen kunnen blijven rijden en ook volgend jaar weer het vervoer kunnen verzorgen voor de maatschappij. 

De touringcar bedrijven zijn het ook niet eens met de voor hun opgelegde maatregelen. Voor touringcars gelden heel andere regels dan voor het openbaar vervoer. In een touringcar mogen niet meer dan 13 passagiers in een bus van 50 passagiers. Vanaf vandaag rijden ze toch met dertig passagiers en mondkapjes. Er is een protocol ontwikkelt maar er is nog geen reactie gekomen van de overheid dat dat is goed gekeurd. Klanten kunnen/willen niet gaan betalen voor een 50 persoonsbus terwijl er maar 13 mee kunnen, en daarmee is de sector dus verloren.

Helaas werd er in de reportage niets gezegd over de maatschappelijke functie die de touringcarbranche vervult en en dat de overheid over de brug moet komen met veel meer steunmaatregelen voor deze kapitaalintensieve sector.

Vanaf 2.05 minuut begint de reportage waarin Joke Brouwer aan het woord komt. De reportage is via deze link terug te kijken, klik hier.

Bron en foto: Brouwer Tours

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.