Datum: 28-09-2023 - 02:48
08
jun
'20
"Wat zou jij doen?". Een interactief theaterspektakel van ZEEPaanZEE en Museum Engelandvaarders.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

"Wat zou jij doen?". Een interactief theaterspektakel van ZEEPaanZEE en Museum Engelandvaarders.

Na Tsjechov@Sea in oktober 2019 brengen wij u graag het volgende nieuws: Museum Engelandvaarders en ZEEPaanZEE hebben de handen in elkaar geslagen en het vertrouwen uitgesproken om in deze bijzondere tijd samen een nieuwe theaterproductie uit te brengen in de 1.5 meter modus....

Theater de Muze heeft zijn poorten geopend en samen werken we keihard om de eerste voorstelling van het seizoen te worden! Uiteraard met in achtneming van alle RIVM maatregelen en voorschriften, daarvoor zijn de logistieke plannen bij theater de Muze en onze voorstelling al zo goed als klaar.

Het verhaal: Wanneer Frederique tijdens een bezoek aan Museum Engelandvaarders door een onverwachte wending in 1943 terechtkomt, wordt ze verscheurd door de oorlog. Stilstaan is levensgevaarlijk. Deze nieuwe situatie dwingt haar tot het maken van ongelooflijk moeilijke keuzes. Blijft ze waar ze is? Gaat ze in het verzet? Of gaat ze zelfs naar Engeland om vanuit daar terug te vechten? Wie kan ze nog vertrouwen? Durft ze verboden vriendschappen aan te gaan? Tijdens de routes die ze aflegt wordt ze geconfronteerd met Nazi blokkades en verraad.
In het hol van de leeuw treft ze liefde en hoop.

"​​​​WAT ZOU JIJ DOEN?"

In een strijd op leven en dood ontdekt ze andere kanten in zichzelf en welke prijs ze bereid is te betalen. Enkel met moed, lef en doorzettingsvermogen zal ze via een lange, zware tocht bereiken wat ze voor ogen heeft…
Wat is het grootste risico en wat de grootste winst van een reis door de geschiedenis voor een 17-jarige jonge vrouw uit 2020?

WAT ZOU JIJ DOEN? Een theaterspektakel met een combinatie van o.a. (historisch) filmmateriaal, livemuziek en ontwapenend spel!

Met o.a. Julia van der Vlugt, Wolter Weulink, Dana Zeeman, Cathalijne de Sonnaville en Frank Beurskens.

Meer informatie en kaarten:
www.zeepaanzee.nl & theater De Muze.

Speeldata en tijden:
3 september: 20u
4 september: 20u
5 september: 15u & 20u
6 september: 15u & 20u

Bekijk onder het artikel de trailer.

Tekst & Regie: Martine Zeeman
Muziek: Marnix Wetzer
Filmbeeld: Huub Laurens
Techniek: Wannes van der Veer
Productie: Nick Fleuren

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.