Datum: 21-09-2020 - 11:25
06
jun
'20
Noordwijkse drugsdealer hoort celstraf eisen.
Geschreven door leidsch dagblad

Noordwijkse drugsdealer hoort celstraf eisen.

De Noordwijkse drugsdealer Guido V. (29) stond in de regio bekend als ’Popeye’. Waarom dat was, werd tijdens de strafzaak vrijdag bij de Haagse rechtbank niet duidelijk. Als pepmiddel verkocht hij zijn afnemers in Noordwijk, Katwijk, Oegstgeest en Leiden in ieder geval...

geen spinazie, maar harddrugs. Het Openbaar Ministerie eiste vrijdag daarom een celstraf van een jaar tegen de dealer, die volgens eigen zeggen enkel een ’minihandeltje’ had, waar hij weinig aan verdiende.

De politie kwam de drugshandel vorig jaar op het spoor door anonieme tips over een man in een zwarte wagen. Hij zou bolletjes drugs in zijn onderbroek bewaren. Onder de auto van Guido V. werd een peilbaken geplaatst waardoor hij was te volgen. Nadat hij op 10 oktober drugs had bezorgd bij een paar klanten, werd hij in Voorschoten opgepakt.

In zijn woning trof de politie cocaïne, heroïne, een weegschaaltje, 255 euro en in een doos onder het bed een semi-automatisch vuurwapen aan. Op de dealertelefoon stonden berichten als ’Top spul, 99% zuiver, het beste voor Zuid-Holland en omstreken’. ’Popeye’ zat zo’n zesenhalve maand in voorarrest. Hij gaf meteen toe gedeald te hebben.

Alleen zou het korter zijn geweest dan de periode van vijf maanden waarvan Justitie hem verdenkt. Tegen de rechters zei hij dat hij geen ’hardcore-dealer’ was. Hij deed het alleen om schulden af te betalen aan mensen die achter de handel zaten. Hij zou er weinig voor gekregen hebben, af en toe 10 euro, zo beweert hij

Zijn advocate wees erop dat verdachte in detentie ’een positieve groei’ had doorgemaakt en een sportopleiding wil volgen. Zijn passie is kickboksen. Hij heeft geen contact meer met de foute vrienden. Zij vond de anonieme tips verder niet zo betrouwbaar. „Dat zijn vaak mede-dealers of mensen die een hekel aan je hebben, zo gaat dat in het wereldje.”

Maar volgens de officier van justitie moet Guido toch terug naar de cel. „Dit zijn ondermijnende activiteiten. Hij heeft nog niet voldoende boete gedaan. De samenleving heeft daar wel recht op.” Zij eiste anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De verdachte zou na aftrek van zijn voorarrest dus nog vijfenhalve maand moeten zitten.

Uitspraak is op 19 juni.

Bron: Leidsch Dagblad