Datum: 10-07-2020 - 05:51
03
jun
'20
Dirk Kuyt verrast bewoners van 's Heerenloo Woonzorgpark Willem van den Bergh (filmpje).
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Dirk Kuyt verrast bewoners van 's Heerenloo Woonzorgpark Willem van den Bergh (filmpje).

Sporten, bewegen en lekker zweten. Bewoners van Woonzorgpark Willem van den Bergh werden spontaan verrast met een training van niemand minder dan Dirk Kuyt. Onder begeleiding van livemuziek en de sportievelingen Pim Brouwers, Evie Vers en Levi van Kempen werd er flink wat gezweet in het park....

Dirk Kuyt: “De bewoners van ’s Heeren Loo zijn negen weken heel beperkt geweest in wat ze konden en mochten doen en dat is natuurlijk erg lastig. Ook voor de ouders en verzorgers, omdat bewoners soms niet begrijpen waarom ze niet langs kunnen komen. Nu er wat versoepeling in de bezoekregeling komt zijn we als verrassing met de Dirk Kuyt Foundation op bezoek gegaan. Om te sporten met elkaar, maar ook om weer wat sociale contacten op te doen.”

De cliënten deden fanatiek mee aan de training TOPFIT, het online beweegprogramma van de Dirk Kuyt Foundation en kregen na afloop applaus van een trotse Dirk Kuyt.

De Dirk Kuyt Foundation heeft als doel om mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking te laten sporten. 

Op het woonzorgpark wordt volop gebouwd, waaronder een nieuw centrumgebouw met daarin een nieuwe gymzaal en zwembad. Deze vervangen de huidige, verouderde sportfaciliteiten. Omdat het oppervlak in de nieuwbouw de helft kleiner is dan het huidige, is gekeken naar mogelijkheden om toch voldoende sport- en beweegruimte te creëren. Een buitensportveld bleek de oplossing te zijn. Dit sportveld kan echter niet worden gefinancierd uit gebruikelijke zorggelden. Door donaties van de Lionsclub 'De Brittenburg' uit Katwijk en Dirk Kuyt Foundation komt er dus een prachtig sportveld.

Zodra de nieuwbouw in gebruik is genomen, wordt het huidige pand waarin de sportfaciliteiten zich bevinden, overbodig. Dat wordt afgebroken om ruimte te maken voor het nieuwe sportveld, dat door Yalp gerealiseerd wordt. Dit sportveld wordt gedurende werkdagen overdag gebruikt ten behoeve van bewoners van het woonzorgpark. ’s Avonds en in het weekend zijn andere groepen, liefst groepen die minder goed toegang hebben bij gebruikelijke sportclubs of ‘g-sporters’ van harte welkom. Voor vragen kunnen zij terecht bij Klantcontact van ’s Heeren Loo, 0800-355 55 55.

Het sportveld op het woonzorgpark wordt het eerste Dirk Kuyt Foundation beweegplein. Het logo van de stichting komt in het hart van het veld. De verwachting is dat het sportveld in het tweede kwartaal van 2021 in gebruik kan worden genomen.

Bron: Facebook 's Heerenloo.