Datum: 09-07-2020 - 04:42
03
jun
'20
Aanvang bouw mogelijk al na de zomervakantie. Realisering Residence Van Henegouwen snel van start.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Aanvang bouw mogelijk al na de zomervakantie. Realisering Residence Van Henegouwen snel van start.

De wens van wijkvereniging ‘Het Oude Zeedorp’ lijkt sneller dan verwacht in vervulling te gaan. Waarschijnlijk wordt reeds na de bouwvak begonnen met de sloop van Hotel Alwine, het Strandhotel en voormalig garagebedrijf Johan van Rijn. Aansluitend wordt op de hoek van de Jan van Henegouwenweg en Golfweg ‘Residence Van Henegouwen’ gerealiseerd. Een kleinschalig complex,...

bestaande uit twee etages en een kap, conform de uitdrukkelijke wens van de wijkvereniging. Voor de 23 appartementen hebben inmiddels al veel Noordwijkse gegadigden interesse getoond.

Op verzoek van de omwonenden van het Strandhotel en Alwine deden de eigenaren de toezegging dat binnen anderhalf jaar na het onherroepelijk worden van alle plannen, gestart zou worden met de sloop van beide, enigszins verpauperde, panden. Daar willen zij graag aan voldoen; als het kan al eerder, namelijk binnen één jaar na dato. Daarmee maken de arbeidsmigranten plaats voor woningzoekenden en ontstaat ter plaatse een harmonieuze leefomgeving.

In de afgelopen maanden heeft Van Egmond Architecten gewerkt aan een optimalisatie van het plan. Dit heeft geleid tot een klein aantal aanpassingen en verbeteringen. De hoeveelheid appartementen is iets teruggebracht, van 25 naar 23. Het trappenhuis met lift is verplaatst. Ook is de inrit van de parkeerkelder aan de Golfweg vervallen; deze wordt nu gecombineerd met de al toegestane uitrit op de hoek van de Jan van Henegouwenweg.

Deze veelal ondergeschikte zaken passen binnen het vastgestelde bestemmingsplan of de zogenaamde ‘kruimelgevallenregeling’. Hiervoor is inmiddels een wijzigingsvergunning aangevraagd. Naar verwachting zal deze vergunning dan ook spoedig worden verleend. Indien er eventueel toch nog enige bezwaren rijzen, wordt de bouw mogelijk uitgesteld tot voorjaar 2021 of later. De bouw van ‘Residence Van Henegouwen’ zal ongetwijfeld een mooie impuls betekenen voor de woonkwaliteit in de oude kern van Noordwijk aan Zee. Een verrijking voor de omgeving.

Diverse Noordwijkers hebben zich inmiddels als geïnteresseerde gemeld bij een makelaar die de verkoop gaat begeleiden. Voor hen en veel omwonenden kan er niet snel genoeg worden begonnen.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)