Datum: 09-07-2020 - 03:07
31
me
'20
Rode Kruis district Hollands Midden deelt posters uit langs het strand van Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Rode Kruis district Hollands Midden deelt posters uit langs het strand van Noordwijk.

Op zaterdag 30 mei heeft het Rode Kruis een grootschalige flyer-actie gehouden in diverse gemeenten in Hollands Midden. Ook in Noordwijk zijn vrijwilligers van het Rode Kruis langs de horeca-gelegenheden gegaan om daar gratis posters langs te brengen waarop tips staan om veilig en goed geïnformeerd gebruik te maken van horeca. Ook werd er een poster uitgereikt met voorschriften voor handhygiëne. Op deze manier...

wil het Rode Kruis burgers goed informeren en tegelijkertijd de horeca een boost geven. De horeca-gelegenheden die door vrijwilligers Joke van Beelen en Linda Harteveld bezocht werden, onder andere bij Breakers Beach House van Huis ter Duin, waren over het algemeen erg positief gestemd over het bezoek en gaven aan dat de flyers een mooi hulpmiddel waren om de gasten attent te maken op alle maatregelen.

Dat het Rode Kruis tijdens het flyeren multi-inzetbaar was, bleek maar weer toen ze benaderd werden vanwege een onwelwording op het strand. Na eerste hulp te hebben verleend werd de onwel geworden persoon overgedragen aan ambulance personeel. Zelfs een bij met dorst werd geholpen aan een beetje water ;)

Het Rode Kruis doet meer dan alleen flyeren op het strand. De Rode Kruis bussen in Katwijk, Leiden, Alphen, Bodegraven en Gouda zijn gereed gemaakt om patiënten met (verdenking op) Corona te vervoeren naar huis, dialyse, zorginstellingen of ziekenhuizen. Dit gaat om zittend vervoer. De bussen zijn geprepareerd en voorzien van een afscheiding tussen de chauffeurscabine en de passagiersruimte. Deze actie werd volledig mogelijk gemaakt door de inzet van de vrijwilligers.

Daarnaast worden er thuis bezoeken op afstand afgelegd, is er de landelijke hulplijn en was regio Hollands Midden de starter van het inzamelen van beschermingsmiddelen, wat later landelijk werd overgenomen.

Het Rode Kruis staat klaar om te helpen waar het nodig is.

Foto's: BON 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)