Datum: 09-07-2020 - 02:55
30
me
'20
Echtpaar Willem en Aad Passchier-van Rooijen viert 60 jarig huwelijk (foto's en filmpje).
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Echtpaar Willem en Aad Passchier-van Rooijen viert 60 jarig huwelijk (foto's en filmpje).

Op zondag 31 mei zijn Willem en Aad Passchier- van Rooijen 60 jaar getrouwd. Vrijdagmiddag 29 mei kwam tot hun grote verrassing burgemeester Wendy Verkleij het bruidspaar feliciteren en overhandigde hun een prachtig boeket bloemen. Daarnaast ontvingen zij vele kaarten en uiteraard ook de felicitatiebrieven van de Koning en van de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland...

Zaterdag 30 mei kwam er nog een volgende verrassing. De familie had een draaiorgel en een ijscowagen geregeld en samen met familie, vrienden en buren werd er op straat een klein feestje gevierd.

Meneer en mevrouw Passchier hebben elkaar leren kennen in snackbar Van Rooijen in de Hoofdstraat. Mevrouw werkte af en toe als het nodig was in de snackbar. Haar neef had de snackbar. Meneer Passchier kwam af en toe een kroketje halen en zag daar mevrouw van Rooijen. Hij vond haar er wel heel leuk uit zien en uiteindelijk draaide dat uit op twee jaar verkering voordat er getrouwd werd. Mevrouw viel voor de krullen van meneer, een mooie bos vol. Ze hebben elkaar laat leren kennen, beiden hebben eerst genoten van het vrijgezellenleven.

Meneer heeft vóór de kennismaking tijdens de oorlog ondergedoken gezeten in Leiden en in Haarlem. Daarna moest hij drieënhalf jaar naar Indië.

Mevrouw woonde in Voorschoten, haar vader en haar moeder waren echte Noortukkers, maar haar vader moest de brood- en banketzaak in Voorschoten overnemen toen zijn zwager overleed. Zo ging dat vroeger. Hij miste Noordwijk echter behoorlijk en kwam zeker elke week op de Tomos naar Noordwijk voor een bezoekje. Mevrouw heeft een hele mooie jeugd gehad.

De vader van meneer Passchier was begrafenisondernemer. Willem is er een van de doodgraver, dan weet iedereen van welke Passchier hij er eentje is.

Met het trouwen kochten en betrokken zij een woning in de Julianastraat. Met een mooie tuin. Mevrouw werkte daar graag in. Vlakbij het woonhuis stond de herenkapperszaak van de heer Passchier. Hij heeft jarenlang zijn eigen herenkapsalon gehad. Later heeft hij nog enige jaren als kapper gewerkt in Endegeest. Er kwamen twee kinderen, een zoon en een dochter, en er zijn twee kleinkinderen, twee meiden.

In de zomer was het ook gebruikelijk dat het huis beschikbaar werd gesteld voor voornamelijk Duitse gasten. Zij konden 9 gasten tegelijk herbergen. Dat was hard werken. De eerste gasten in maart was altijd even doorbijten, maar als die eenmaal waren geweest was de familie weer gewend aan gasten in huis, en aan hun verblijf achter in het zomerhuis. Oude gasten zijn zelfs nog op bezoek geweest in hun appartement.

Beide doen nog vrijwilligerswerk. Mevrouw zit nog in het bestuur van een ouderenbond. Ze helpt met de bingo als die georganiseerd wordt en doet daar aan bloemschikken. Daarnaast doet ze al 25-30 jaar vrijwilligerswerk in Hoogwaak. Ze helpt bewoners met het invullen van menuboekjes om de maaltijden te kiezen. Ze deed ook ander werk maar dat is nu langzaam afgebouwd. Meneer helpt ook nog in Hoogwaak.

Meneer heeft niet heel veel meer te doen maar heeft altijd gebridged en bootjes gebouwd. Vissen deed hij ook graag. Tot zijn 91ste jaar heeft hij met veel plezier 2 x per week tennis gespeeld.

Het vrijwilligerswerk ligt nu stil door de coronamaatregelen en dat wordt wel gemist, maar mevrouw doet nu andere dingen waar ze anders niet aan toe kwam, zoals laatjes opruimen ;)

Ze wonen inmiddels 18 jaar in een appartement bij Hoogwaak. Met veel genoegen. Vanaf hun trouwen tot aan de verhuizing naar Hoogwaak hebben zij met heel veel plezier in de Julianastraat gewoond.

Meneer en mevrouw mogen niet mopperen over hun gezondheid. Dit jaar wordt meneer 95 en mevrouw 90 jaar. Ze hopen dan ook in goede gezondheid later in het jaar hun verjaardagen en hun huwelijksfeest te mogen vieren met kinderen en kleinkinderen.

De redactie van Blik Op Noordwijk feliciteert het bruidspaar en hun familie van harte met dit jubileum.

Klik hier voor een klein filmpje, gemaakt door de familie.

Foto's: Blik Op Noordwijk en privé foto's.