20
me
'20
Anderhalvemeterstrandeconomie. Noordwijk gaat langzaamaan open en verruimt de mogelijkheden.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Anderhalvemeterstrandeconomie. Noordwijk gaat langzaamaan open en verruimt de mogelijkheden.

Op Hemelvaartsdag en in het weekend dat er op volgt worden de gemeentelijke parkeerplekken slechts voor 50% afgesloten. Weer wat meer dan vorig weekend....

Gemeentelijke parkeerterreinen op 50%
De verruiming is wat minder uitbundig dan door de gemeente werd gemeld op woensdagmiddag 20 mei 2020. Op verzoek van de Veiligheidsregio Hollands Midden heeft Noordwijk de 100% openstelling heroverwogen. De afsluiting van de gemeentelijke parkeerterreinen is teruggebracht naar 50%. Dit geldt van donderdagochtend 21 mei 2020 tot maandagochtend 25 mei 2020.

Goed volgen hoe het gaat
Nederland verwacht een mooie zomerse Hemelvaartsdag te beleven. Ook in Noordwijk worden veel bezoekers verwacht. De gemeente zet een team van ruim 20 mannen en vrouwen in om te volgen hoe het bezoek aan de kust verloopt. Daar waar nodig kunnen de toezichthouders maatregelen nemen om ongewenste situaties tegen te gaan. Dat gebeurt zeker als het te druk is en bezoekers te dicht op elkaar komen en het anderhalvemetervoorschrift niet naleven. Het voorkomen van coronabesmettingen blijft topprioriteit.

Strandbedden op afstand van elkaar
De Noordwijkse strandondernemers hebben voor bezoekers strandbedden klaar staan. Op voldoende afstand van elkaar en met duidelijke afscheiding tussen de bedden en het desbetreffende paviljoen. Er zijn ook losstaande toiletten beschikbaar. Beddenhuurders en strandbezoekers mogen er wat eten en drinken halen bij het take away punt dat is ingericht. Niet blijven hangen maar echt take away is het devies.

Samenwerking
De gemeente vindt het fijn dat de strandondernemers binnen de verruiming op een verantwoorde manier invulling geven aan de voor Noordwijk zo kenmerkende hospitality. Daaraan hebben de gemeente en strandondernemers hard gewerkt.