Datum: 05-06-2020 - 14:04
20
me
'20
Spoedzoekers stellen opnieuw vragen aan de gemeente Noordwijk n.a.v. uitzending De Monitor.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Spoedzoekers stellen opnieuw vragen aan de gemeente Noordwijk n.a.v. uitzending De Monitor.

Een week geleden was de uitzending van De Monitor waarin spoedzoekers Charlotte Meiland en Cindy van Wieringen wederom aandacht vroegen voor hun nijpende woonsituatie in de gemeente Noordwijk. Tot op heden hebben zij nog geen antwoord of reactie ontvangen vanuit de gemeente en dat was voor hun aanleiding om aanvullende vragen te stellen aan het college en de raad van de gemeente Noordwijk....

Brief met vragen van Cindy en Charlotte:

Geachte College en raadsleden, Het is nu een week(?) geleden na de uitzending van De Monitor waaraan wij, samen met andere spoedzoekers uit heel Nederland, hebben meegewerkt. Wij hebben sindsdien via vele wegen wederom steun en bevestigende reacties van diepe frustratie rondom het spoedzoekers probleem ontvangen. Wij staan dus duidelijk niet alleen, ook niet binnen de gemeente.

Samen met vele anderen zijn we dan ook verbaasd door het uitblijven van een of andere vorm van reactie van de gemeente. Daarom stellen we hierbij een paar vragen die inhaken op het heden en verleden.

Vanaf 2016 heeft Wethouder Salman zich hard gemaakt, samen de NWS, voor realisatie van woningen van spoedzoekers op Bronsgeest. In de uitzending van De Monitor van februari 2018 werd deze belofte wederom herhaald door Wethouder Salman. In de uitzending van De Monitor van 11 mei 2020 is wethouder Salman opeens niet bereid deel te nemen, mee te werken en/of commentaar te geven over de huidige stand van zaken betreffende dit langslepende en urgente probleem.

Vraag 1: Waarom op diverse toezeggingen van Wethouder Salman geen concrete voortgang is gemaakt met de realisering van de woningen voor spoedzoekers?

Vraag 2: Waarom heeft Wethouder Salman besloten, niet bereid te zijn deel te nemen, mee te werken en/of commentaar te geven binnen het programma van De Monitor?

Vraag 3: Waarom heeft Wethouder Salman geen gebruik gemaakt van een schriftelijke reactie en/of uitleg aan De Monitor?

Vraag 4: Wat is de rechtvaardiging dat spoedzoekers en mensen met huisvestingsproblematiek, nu al zolang op uw beleid en actie moeten wachten?

Vraag 5: Vind het college dit een juiste en sociale houding?

Vraag 6: Wanneer heeft college voor ons een kant en klare definitie en een passende oplossing gereed?

Gezien de problematiek en de omstandigheden waar deze groep inwoners zicht in bevindt, rekenen wij op een zeer spoedig antwoord.

Met vriendelijke groet,

Charlotte Meiland en Cindy van Wieringen

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)