Datum: 27-09-2021 - 05:47
08
me
'20
Defensie oefent met Chinook in Noordwijk. Update foto's + filmpje.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Defensie oefent met Chinook in Noordwijk. Update foto's + filmpje.

Defensie heeft vanmiddag met een Chinook-transporthelikopter boven Amsterdam gevlogen en is geland op het Marineterrein aan de Kattenburgerstraat. Het ging volgens de Luchtmacht om een navigatievlucht, dat is een vlucht waarbij de piloot een bepaalde route moet vliegen om te oefenen. Ook is er kort geland op het helikopterplatform van hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. De chinook werd daarbij gespot door lezers van Blik Op Noordwijk. ...

Kenneth Plug stond op de steiger van Van der Niet Bouw aan de Astrid Boulevard toen hij een hoop herrie hoorde aan komen. Hij werd bijna van de steiger geblazen door de enorme kracht van de Chinook maar kon toch een prachtig filmpje maken van de korte landing op het heli dek van Hotel Huis ter Duin. Filmpje staat onder het artikel.

De helikopter keerde uiteindelijk terug naar vliegbasis Gilze-Rijen.

 Foto's: Wesley Vogels. Filmpje: Kenneth  Plug

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.