03
me
'20
Groene Cirkel Bijenlandschap organiseert fotowedstrijd: “Maak de mooiste bijenfoto”.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Groene Cirkel Bijenlandschap organiseert fotowedstrijd: “Maak de mooiste bijenfoto”.

Van 3 mei tot en met 7 juni kan iedereen weer mooie foto’s insturen van een bij, een bijentuin of een bijenlandschap. Voor het vijfde jaar op rij organiseert Groene Cirkel Bijenlandschap een fotowedstrijd. Wie meedoet aan deze fotowedstrijd heeft de kans om een mooie prijs te winnen, én stelt de ingezonden foto’s beschikbaar voor communicatie-uitingen van de Groene Cirkel Bijenlandschap. Zo steunt de inzender op een leuke en waardevolle manier dit project. In onze regio...

bouwt de Groene Cirkel Bijenlandschap verder aan het netwerk van bloemrijke bermen, erven, tuinen, parken, bedrijventerreinen, en recreatie- en natuurgebieden.

Samen met boeren, burgers, overheden, wetenschap, het bedrijfsleven, beheerders van gebieden en maatschappelijke organisaties. Op deze manier krijgen de bijen de beschikking over een groter leefgebied en worden bijen minder kwetsbaar. Dat helpt: in drie jaar tijd zijn er 34% mee soorten bijen in de regio! En het levert ook nog eens een mooi, kleurrijk landschap op.

Meedoen?! Ga dan naar www.bijenlandschap.nl om de foto’s te uploaden. De foto moet gemaakt zijn in de Bijenlandschapregio. De jury bepaalt uiteindelijk welke 3 foto’s een prijs winnen.

Om de Bijenlandschap-activiteiten en nieuws te volgen is er een nieuwsbrief en facebook. Kijk ook op www.bijenlandschap.nl voor praktische info. Iedereen is van harte welkom!

Nog even een weetje: sommige zweefvliegen lijken precies op bijen. Het verschil is goed te zien aan de antennes: zweefvliegen hebben kleine knotsjes als antennes, bijen hebben lange antennes. En wespen hebben wespentailles. Foto’s van zweefvliegen en wespen, hoe fraai ook, worden door de jury niet meegenomen in de beoordeling.

Voor meer informatie: Hannie Korthof, programmamanager Groene Cirkel Bijenlandschap vanuit Omgevingsdienst West-Holland Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-52443166 Annette Piepers, adviseur Milieukwaliteit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-12532287

Auteurs foto’s:

Akkerhommel op Wilg. Gertjan van der Kooij. Eerste prijs Bijenlandschap fotowedstrijd 2019

Aardhommel op vlinderstruik. John van Tongeren. Tweede prijs bijenlandschap fotowedstrijd 2019.

De Bijenlandschapregio: de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk incl. Noordwijkerhout, Katwijk, Teylingen, Leiden, Oegstgeest, Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Leiderdorp, Zoeterwoude, Kaag en Braassem, Zoetermeer, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop.