Datum: 29-05-2020 - 22:17
29
apr
'20
Noordwijk OpenUp. Buiten sporten met nieuwe coronarichtlijnen.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Noordwijk OpenUp. Buiten sporten met nieuwe coronarichtlijnen.

Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar kunnen weer georganiseerd buiten sporten. Om goed te beginnen moet elke sportvereniging of sportaanbieder die georganiseerde buitensportactiviteiten wil organiseren een buitensportprotocol indienen. Ook ouders en verzorgers hebben zich te houden aan voorschriften. Zorg dat je de spelregels kent. Check de poster....

Nieuwe richtlijnen
Nieuwe richtlijnen. Na een lange tijd kunnen kinderen en jongeren tot en met 18 jaar weer georganiseerd buiten sporten. De gemeente informeerde dinsdagavond 28 april 2020 alle sportverenigingen. Ze worden gevraagd rekening te houden met de beperkende voorwaarden. Een hele waslijst. Maar nodig om coronabesmettingen te voorkomen.

Onder begeleiding en alleen trainingen
De hoofdlijn: buiten sporten is mogelijk maar altijd onder begeleiding en alleen trainingen. Wedstrijden, competities en toernooien blijven verboden. Voor volwassenen blijft gelden dat georganiseerde sporttrainingen niet mogen plaatsvinden en er geen wedstrijden mogen worden gespeeld. Deze beperkte heropening van sportvelden en -parken is voorlopig tot 20 mei 2020.

Protocol vereist
“Elke sportvereniging of -aanbieder die georganiseerde buitensportactiviteiten wil organiseren dient een buitensportprotocol in te dienen bij het sportloket van Sportbedrijf Noordwijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het sportloket, bestaande uit voornamelijk buurtsportcoaches, fungeert in deze opstartfase als het lokale schakelpunt en biedt u indien gewenst de nodige ondersteuning”, aldus de brief.

Corona blijft mee sporten
Lees ook de informerende brief over het opstarten van de sportactiviteiten die de gemeente aan de sportverenigingen en sportaanbieders heeft gestuurd. Alle bepalingen staan erin. Leef ze na. Dat is en blijft nodig om coronabesmettingen te voorkomen. Klik hier om de brief te lezen.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)